Επίθεση με ρόπαλα από κουκουλοφόρους εναντίον αστυνομικών

Επίθεση με ρόπαλα από κουκουλοφόρους εναντίον αστυνομικών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος επίθεσης από κουκουλοφόρους έγιναν για ακόμα μία φορά χθες το μεσημέρι αστυνομικοί κοντά στο κτίριο της πρώην σχολής ΑΣΟΕΕ. Στη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκε στο χέρι και στο κεφάλι ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος μάλιστα, προκειμένου να καταφέρει να απεγκλωβιστεί, πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό. Στο σημείο υπήρχαν ένστολοι από τις ομάδες αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας και άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίοι ωστόσο αιφνιδιάστηκαν και δεν κατάφεραν να «αποκρούσουν» την επίθεση. Προσήχθησαν συνολικά έντεκα άτομα, τα οποία έως αργά χθες εξετάζονταν από αστυνομικούς στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι, όταν αυτοκίνητο τύπου βαν της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε αστυνομικούς, οι οποίοι μετέχουν στο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας, συνοδευόμενο από μία ομάδα ΟΠΚΕ, έστριψε στην οδό Αντωνιάδου. Πρόθεση των αστυνομικών ήταν να πραγματοποιήσουν ελέγχους και προσαγωγές υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών και ειδών παρεμπορίου. Η παρουσία των αστυνομικών έγινε αντιληπτή από νεαρούς αναρχικούς που βγήκαν από την πλαϊνή πόρτα του πανεπιστημιακού ιδρύματος και με λοστούς και ρόπαλα επιτέθηκαν εναντίον τους. Οσοι βρίσκονταν έξω από το βαν πρόλαβαν να διαφύγουν άμεσα, ενώ το ίδιο φέρεται να έκανε ένας ακόμα αστυνομικός που βρισκόταν εντός του αστυνομικού οχήματος και δύο-τρεις τοξικομανείς που είχαν προσαχθεί από το σημείο. Αντίθετα, ο οδηγός, παρότι προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας ελιγμούς, εγκλωβίστηκε τελικά πίσω από το τιμόνι και από το σπασμένο τζάμι του οχήματος δεχόταν χτυπήματα με ρόπαλα στο κεφάλι και στο χέρι.

Σύμφωνα με τις περιγραφές συναδέλφων του με τους οποίους επικοινώνησε μετά το συμβάν, για να καταφέρει να ξεφύγει από τα χτυπήματα τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο αρχικά επιδεικνύοντάς το στους κουκουλοφόρους. Εκείνοι δεν κάμφθηκαν και τότε ο αστυνομικός έβγαλε το χέρι του έξω από το τζάμι και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό. Τελικά οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν μέσα στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και ο οδηγός του οχήματος κατέφυγε στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στην Κυψέλη.

Ο ίδιος αστυνομικός είχε τραυματιστεί στη διάρκεια της πρόσφατης, σφοδρής επίθεσης αναρχικών με μολότοφ στο κτίριο του Α.Τ. Ομόνοιας. Και τότε βρισκόταν στο τιμόνι υπηρεσιακού οχήματος που τυλίχθηκε στις φλόγες. Ακολούθησε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και οι προσαγωγές των έντεκα ατόμων, που μέχρι αργά χθες παρέμεναν στη ΓΑΔΑ. Παρόμοιες επιθέσεις κατά αστυνομικών κοντά στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή