25 χρόνια Lange 1 της A. LANGE & SÖHNE

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν το πρώτο ρολόι που βγήκε από τα εργαστήρια της αναγεννημένης A. Lange & Söhne το 1994 και έκτοτε το Lange 1 αποτελεί το πιο εμβληματικό και αναγνωρίσιμο μοντέλο της γερμανικής ωρολογοποιίας. Το χαρακτηριστικό ασύμμετρο καντράν του μπορεί να ξένισε πολλούς όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, τελικά όμως η ευμεγέθης ημερομηνία και ο μηχανισμός του με το διπλό βαρέλι ενθουσίασαν συλλέκτες και κοινό και χάρισαν στη μάρκα παγκόσμια αναγνώριση.

25 χρόνια Lange 1 της A. LANGE & SÖHNE-1

Το 2019 η A. Lange & Söhne γιορτάζει τα 25α γενέθλια του Lange 1 και με αυτή την αφορμή δημιούργησε μία συλλεκτική επετειακή έκδοση, η οποία κυκλοφορεί σε 250 αντίτυπα. Η κάσα του Lange 1 25th Anniversary έχει διάμετρο 38,5mm, πάχος 10,7mm και είναι από λευκό χρυσό 18Κ. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του ρολογιού είναι οι μπλε λεπτομέρειες επάνω στο ασημί καντράν…

25 χρόνια Lange 1 της A. LANGE & SÖHNE-2

…και το ανοιγόμενο καπάκι στο πίσω μέρος της κάσας, το οποίο φέρει σκαλισμένο το ιστορικό κτήριο της Lange.

25 χρόνια Lange 1 της A. LANGE & SÖHNE-3
25 χρόνια Lange 1 της A. LANGE & SÖHNE-4

Στο εσωτερικό χτυπάει ο κουρδιστός caliber L121.1 (δημιουργία του 2015), ο οποίος διαθέτει μεγάλη ημερομηνία και ελατήριο ελεύθερης ταλάντωσης της Lange. Όπως και το πρωτότυπο Lange 1 του 1994, το νέο μοντέλο έχει εξαιρετικό φινίρισμα και το διπλό βαρέλι του εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία 72 ωρών (υπάρχει και η σχετική ένδειξη power reserve στο καντράν).

25 χρόνια Lange 1 της A. LANGE & SÖHNE-5

Ο μηχανισμός Lange manufacture calibre L121.1 που κουρδίζει στο χέρι.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δοθεί στην πλάκα του μηχανισμού από ανεπεξέργαστο γερμανικό ασήμι με τα οκτώ βιδωτά ρουμπίνια της και στην χειροποίητη ολοσκάλιστη γέφυρα του μπαλανσιέ. Επάνω της υπάρχει ειδικά χαραγμένος ο αριθμός 25 στο στυλ της εμβληματικής μεγάλης ημερομηνίας της Lange, ο οποίος συμβολίζει τα 25 χρόνια του μοντέλου. Οι γραμμές και οι διακοσμήσεις είναι για πρώτη φορά σε μπλε χρώμα, δημιουργώντας μία ωραία αντίθεση.

25 χρόνια Lange 1 της A. LANGE & SÖHNE-6

Για την ιστορία, στις 24 Οκτωβρίου 1994, ο ιδρυτής της εταιρείας, Walter Lange, και ο συνέταιρός του, Günter Blümlein, παρουσίασαν στο παλάτι της Δρέσδης τα πρώτα τέσσερα ρολόγια της αναγεννημένης A. Lange & Söhne, ένα από τα οποία ήταν το Lange 1, εγκαινιάζοντας την νέα εποχή της εταιρείας. Εξυπακούεται ότι το Lange 1 25th Anniversary (Ref. 191.066) δεν θα είναι το μόνο επετειακό μοντέλο που θα δούμε από την Lange το 2019, σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα, τα οποία αναμένουμε να παρουσιαστούν στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019, το οποίο ξεκινά επισήμως τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή