Η παραίτηση Καμμένου και οι πολιτικές εξελίξεις στα διεθνή ΜΜΕ

Η παραίτηση Καμμένου και οι πολιτικές εξελίξεις στα διεθνή ΜΜΕ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κυβερνητικό «διαζύγιο« ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα μετά την παραίτηση του Π. Καμμένου και την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας αναφέρονται όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 AP: Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας παραιτείται για το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της «Μακεδονίας»

«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έχει 145 βουλευτές στο 300μελές ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ το δεξί λαϊκιστικό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει επτά. Με την αποχώρηση του εταίρου του συνασπισμού, ο κος Τσίπρας θα χρειαστεί βοήθεια από την αντιπολίτευση για να περάσει η συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ» γράφει το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Reuters: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, μετά την παραίτηση του κυβερνητικού εταίρου

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα αναφέρεται το Reuters, γράφοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση ελπίζει ότι η συμφωνία (των Πρεσπών) θα περάσει ακόμα και με την υποστήριξη των κεντροαριστερών και ανεξάρτητων βουλευτών».

Τα δύο βασικά τηλεγραφήματα αναδημοσιεύουν πολλά ξένα μέσα όπως η Deutsche Welle και το Russia Today, κάνοντας παράλληλα μία «ιστορική αναδρομή» στις σχέσεις  των δύο κυβερνητικών εταίρων και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μέχρι την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου του 2018. 

Η παραίτηση του Π. Καμμένου εξαιτίας της διαφωνίας του στο ζήτημα της ονομασίας που απορρέει από την συμφωνία των Πρεσπών είναι κεντρικό θέμα στο πρακτορείο της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του στην Αθήνα.

Η παραίτηση Καμμένου και οι πολιτικές εξελίξεις στα διεθνή ΜΜΕ-1

Στην παραίτηση του Π. Kαμμένου, την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Αλ.  Τσιπρας και τον διορισμό του Ναυάρχου Β. Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας αναφέρονται, με μετριοπαθή ρεπορτάζ, τα μεγάλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως το Anadolu και το CNN Turk.

Η παραίτηση Καμμένου και οι πολιτικές εξελίξεις στα διεθνή ΜΜΕ-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή