Καμμένος: ελιγμοί για να διατηρήσει την Κ.Ο.

Καμμένος: ελιγμοί για να διατηρήσει την Κ.Ο.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαρκείς ελιγμούς και στη βάση του δόγματος «δύο μέτρα και δύο σταθμά», ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, τέως συγκυβερνήτης και υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, επιχειρεί πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες να συντηρήσει τη δυνατότητά του να παρουσιάζεται ως πολιτικός αρχηγός στη Βουλή, με όσα «προνόμια» κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Οι φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύχθηκαν με δραματικούς ρυθμούς αμέσως μόλις ο ίδιος υπέβαλε (για το Σκοπιανό) την παραίτησή του από την κυβέρνηση έφεραν την Κ.Ο. του κόμματός του να αριθμεί πέντε μέλη, που είναι και το όριο προκειμένου οι ΑΝΕΛ να θεωρείται πως έχουν συγκροτημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα: Ελενα Κουντουρά και Β. Κόκκαλης, υπουργός Τουρισμού και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αντιστοίχως, διεγράφησαν για την επιλογή τους να δηλώσουν πως θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μέσω ανάρτησης του κ. Καμμένου στο Twitter, αλλά και με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής. Ωστόσο της χθεσινής διαγραφής του κ. Κόκκαλη προηγήθηκε χρονολογικά επιστολή του ιδίου του βουλευτή που φέρει ημερομηνία 12 Ιανουαρίου (δηλαδή από το Σάββατο) προς τον κ. Βούτση, όπου δηλώνει πως ανεξαρτητοποιείται. Εκ των πραγμάτων, με άλλα λόγια, ο κ. Καμμένος φαίνεται να διαγράφει έναν ανεξαρτητοποιηθέντα ήδη βουλευτή.

Βολές κατά Βούτση, Φίλη

Από τις δύο επιστολές, ωστόσο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι η επιστολή του κ. Καμμένου έχει προγενέστερο αριθμό πρωτοκόλλου εκείνης του κ. Κόκκαλη. «Πιθανόν υποβλήθηκε από συνεργάτη του σήμερα το πρωί, με καθυστέρηση», δικαιολογούσε το γεγονός υπηρεσιακός παράγων του Κοινοβουλίου, επικαλούμενος και το γεγονός ότι ο κ. Κόκκαλης ήταν από το Σάββατο σε υπηρεσιακή αποστολή στην Κίνα. «Πιθανώς ο συνεργάτης του άργησε να τη φέρει», σημειώθηκε.

Σε συνέντευξή του εξάλλου στο Star χθες το βράδυ, ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής, λέγοντας: «Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Και δεν μπορεί να είναι ο γιος του έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας». Εβαλε επίσης κατά του κ. Ν. Φίλη, για τον οποίο ανέφερε ότι «τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία και τις παρελάσεις».

Τα παράδοξα, πάντως, για τους ΑΝΕΛ και τους βουλευτές τους δεν έχουν τέλος: αν και οι Κουντουρά – Κόκκαλης διαγράφηκαν για την επιλογή τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αντίστοιχη κίνηση δεν έγινε και για τους βουλευτές που πρόκειται να πράξουν το ίδιο (Αθ. Παπαχριστόπουλος και Κ. Ζουράρις). Η εξήγηση είναι ότι έστω και έναν να διαγράψει ο κ. Καμμένος, τότε κοινοβουλευτικά οι βουλευτές που εξελέγησαν με τους ΑΝΕΛ θα θεωρούνται ανεξάρτητοι και ο κ. Καμμένος δεν θα λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις ως πολιτικός αρχηγός.

Για κάθε ενδεχόμενο, αλλά και για να «λύσει» τα χέρια του, ώστε να αποκτήσει δυνατότητα κι άλλης διαγραφής, πληροφορίες έφεραν χθες τον κ. Καμμένο να προσεγγίζει ορισμένους εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών, προκειμένου να τους εντάξει στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και να αυξηθεί έτσι ο αριθμός των μελών της. Μεταξύ των ονομάτων ακούγεται εκείνο του τέως βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Αρ. Φωκά, ενώ τα σενάρια που ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής έφεραν και τον τέως βουλευτή Γ. Σαρίδη των ΑΝΕΛ να είναι στη λίστα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαρίδης είχε ανεξαρτητοποιηθεί επικαλούμενος ακριβώς τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλες ανεπιβεβαίωτες ώς χθες το απόγευμα φήμες έφεραν ως στόχους κινήσεων προσέγγισης εκ μέρους του προέδρου των ΑΝΕΛ τόσο τον επίσης τέως «δικό του» Δημ. Καμμένο όσο και τον τέως χρυσαυγίτη Δημ. Κουκούτση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή