Τάκης Θεοδωρόπουλος ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι διαχειριστές του μέσα φασισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΔIAΓΩNIΩΣ

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ακόμη και το επάγγελμα του καταδότη ακολουθεί τη φθίνουσα ποιότητα των υλικών του δημοσίου βίου μας. Στους καιρούς των αγανακτισμένων, οι ήρωες αφισοκολλητές των εθνικών αγώνων κατέδιδαν προσωπικότητες όπως η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο ΓΑΠ, γνωστούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης, εν πάση περιπτώσει αναγνωρίσιμους. Πώς να περάσει απαρατήρητο ένα μέγεθος σαν του Πάγκαλου, κι ας είναι νύχτα σε μια ταβέρνα στα Καλύβια; Ακόμη και μεταμφιεσμένο θα τον πρόδιδε η ποσότητα των κοψιδιών. Ο Χατζηδάκης, ο Λοβέρδος, ο Κουμουτσάκος δεν είχαν υπολογίσει σωστά το μέγεθος της αγανάκτησης του Ελληνα λαού ούτε το θάρρος των αγωνιστών της αγανάκτησης. Εφαγαν το ξύλο τους ησύχως. Δεν κατήγγειλαν συνωμοσίες. Απλώς επεσήμαναν την εργαλειοποίηση της θρασύδειλης αλητείας από τις πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύθηκαν την αγανάκτηση για να αναρριχηθούν. Τώρα βλέπεις ένα συμπαθητικό γυναικείο πρόσωπο, με μαρινιέρ, γυαλιά μυωπίας και προσεγμένο χτένισμα δίπλα στη φωτογραφία ενός μυστακοφόρου. Είναι βουλευτές και καταδίδονται ως υποψήφιοι προδότες της Μακεδονίας, μαθαίνεις από τη λεζάντα. Αναρωτιέσαι πόση δύναμη μπορούν να έχουν αυτοί οι άγνωστοι, ώσπου να μάθεις ότι έγιναν στόχος οργανωμένων συμφερόντων, αγρίων εθνικιστών που απεργάζονται την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Η αναγνωρισιμότητα των προσώπων δεν είναι η μόνη διαφορά ανάμεσα στο τότε και στο τώρα. Είναι και η ποιότητα του καταδότη.

Τότε ήταν η λαϊκή αγανάκτηση, το μένος κατά των μνημονίων και των Βενιζέλων, τώρα όμως που ο λαός έχει πάψει να αγανακτεί, είναι το έργο σκοτεινών δυνάμεων που απεργάζονται δεινά για την ιστορική πορεία του έθνους. Κι αν τολμήσεις να ψελλίσεις ότι ο αγανακτισμένος λαός πότισε τη δημοκρατία με αρκετό δηλητήριο κατάδοσης, ώστε να το συνηθίσει όπως ο αείμνηστος Μιθριδάτης του Πόντου, σου απαντούν ότι δεν έχεις ιδέα από διαλεκτική. Ευτυχώς έχει ιδέα η αστυνομία. Υστερα από χρόνια κατατρομοκράτησης του δημόσιου λόγου από τα φασιστοειδή, ξύπνησαν τα δημοκρατικά της αντανακλαστικά και προέβη σε προσαγωγές και συλλήψεις. Η χώρα έχει νόμους και δεν μπορείς, κύριε, να εκθέτεις την κυρία Ελισάβετ Σκουφά ως προδότη της Μακεδονίας, χωρίς να υποστείς τις συνέπειες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εμαθα ότι βάσει του ΚΟΚ γίνονται οι προσαγωγές. Ποιος είπε ότι το γελοίο έχει όρια;

Δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι διαχειριστές του μέσα φασισμού μας. Αν είναι αντιμνημονιακοί ή μακεδονομάχοι, λίγο ενδιαφέρει. Σημασία αντιθέτως έχει να αντιληφθούν όσοι τους νομιμοποίησαν ότι έβγαλαν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα δάχτυλα. Θα μου πείτε ότι, αν είχαν τον τρόπο να το αντιληφθούν, δεν θα ήσαν συριζαίοι.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ