Το ανθυγιεινό μήνυμα του Τραμπ

Το ανθυγιεινό μήνυμα του Τραμπ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ​​εικόνα του προέδρου Τραμπ να ποζάρει χαμογελαστός σε αίθουσα του Λευκού Οίκου μπροστά σε ένα τραπέζι με εκατοντάδες χάμπουργκερ από γνωστές αμερικανικές αλυσίδες ήταν μια θλιβερή εικόνα. Καθώς οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν παραλύσει, αποτέλεσμα της ασυμφωνίας κυβέρνησης και Κογκρέσου, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμελήθηκε μόνος του μενού για να υποδεχθεί τους παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου του Κλέμσον, αφού το προσωπικό στην κουζίνα του Λευκού Οίκου έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών.

Και η επιλογή του ήταν χάμπουργκερ, πατάτες τηγανητές και πίτσα, το χειρότερο δηλαδή διατροφικό μήνυμα που θα μπορούσε να εκπέμψει ο πρόεδρος, σε μια χώρα που υποφέρει από την παιδική –και όχι μόνο– παχυσαρκία.

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει δει το «Super Size Me», το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που γύρισε το 2004 ο Μόργκαν Σπέρλοκ και κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Σάντανς, καθώς και μία υποψηφιότητα για Οσκαρ. Επί τριάντα ημέρες ο Σπέρλοκ τρεφόταν μόνο με χάμπουργκερ από γνωστές αλυσίδες φαστ φουντ. Εφαγε εκατοντάδες, πίνοντας παράλληλα δεκάδες λίτρα αναψυκτικών, για να αποδείξει ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Τα κατάφερε. Εφτασε τον οργανισμό του σε κατάσταση συναγερμού. Πήρε 12 κιλά, η χοληστερίνη του ανέβηκε στα ύψη, το συκώτι του εμφάνισε σημάδια τοξικού σοκ, το δέρμα του άλλαξε, έκανε μήνες να επανέλθει και να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Οταν κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ, έκανε αίσθηση στην Αμερική. Αλλά και πάλι θεωρώ απίθανο να το είδε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δηλώσει θαυμαστής των χάμπουργκερ – άλλωστε, το 2002 είχε πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση μεγάλης αλυσίδας φαστ φουντ. Επίσης, από διάφορα ρεπορτάζ μαθαίνουμε κατά καιρούς ότι του αρέσουν τα διπλά μπέργκερ, τα μιλκ σέικ και το τηγανητό κοτόπουλο, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά απουσιάζουν από την καθημερινή διατροφή του.

Αγεφύρωτη η διαφορά με την προεδρία Ομπάμα. Η Πρώτη Κυρία καλλιεργούσε τον λαχανόκηπο του Λευκού Οίκου, φύτευε μπρόκολα και ραπανάκια, προσκαλούσε παιδιά από σχολεία της Αμερικής για να ασχοληθούν με την κηπουρική, έκανε ό,τι μπορούσε για να τα οδηγήσει σε μια πιο υγιεινή διατροφή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αντίθετα, δεν δίνει καμία σημασία στην ισορροπημένη διατροφή και δεν ενδιαφέρεται και να το κρύψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή