Bloomberg: Ενισχύεται η «θύελλα» για τη συμφωνία των Πρεσπών – Πολιτικό το κόστος για τον Τσίπρα

Bloomberg: Ενισχύεται η «θύελλα» για τη συμφωνία των Πρεσπών – Πολιτικό το κόστος για τον Τσίπρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είναι το πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο «Οι Ελληνες βγαίνουν στους δρόμους καθώς ενισχύεται η θύελλα για τη συμφωνία του Τσίπρα για τη Μακεδονία», όπου περιγράφει ως «θύελλα» που ενισχύεται τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκτιμά δε ότι οι Πρέσπες μπορεί να κοστίσουν στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε όρους δημοτικότητας.

«Χιλιάδες Ελληνες είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με τη γειτονική “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για άλλη μία αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία», αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμα για το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. 

 
«Παρότι πιθανότατα θα έχει αρκετές ψήφους, αυτή η υποστήριξη μπορεί να του (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) κοστίσει σε όρους δημοτικότητας, καθώς οι Ελληνες από όλο το πολιτικό φάσμα έχουν ισχυρά αισθήματα για το θέμα. Η διαμαρτυρία της Κυριακής είναι μία από τις πολλές σε όλη τη χώρα και η δεύτερη στην πρωτεύουσα τον τελευταίο χρόνο», αναφέρει το δημοσίευμα χαρακτηριστικά. 
Bloomberg: Ενισχύεται η «θύελλα» για τη συμφωνία των Πρεσπών – Πολιτικό το κόστος για τον Τσίπρα-1

Στους δρόμους οι Ελληνες για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας «πρέπει να βρει πλειοψηφία για να επικυρώσει τη συμφωνία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην οποία μόλις που "επιβίωσε" μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό ως διαμαρτυρία για τη συμφωνία».

Τέλος, προτρέπει τον Ελληνα πρωθυπουργό να στρέψει την προσοχή του στην οικονομία πριν από τις εκλογές, που αναμένονται το αργότερο έως τον Οκτώβριο. Συμπληρώνει δε ότι ο κ. Τσίπρας ελπίζει να περάσει κάποια μέτρα – κλειδιά που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, ανάμεσά τους η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία πρώτης κατοικίας, οι συνταγματικές αλλαγές και η επιστροφή στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου. 

Πηγή: BLOOMBERG

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή