Γ. Μαυρωτάς: Δεν γνωρίζαμε την κίνηση του Γιώργου Αμυρά

Γ. Μαυρωτάς: Δεν γνωρίζαμε την κίνηση του Γιώργου Αμυρά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όχι, δεν τη γνωρίζαμε (την κίνηση Αμυρά). Την Πέμπτη, στο Πολιτικό Συμβούλιο που είχε γίνει, είχαμε συζητήσει διεξοδικά, είχαν αναφερθεί όλες οι απόψεις εκεί που είχαμε καταλήξει, όμως, είναι ότι δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία και συνεχίζουμε όλοι μαζί και μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εμένα προσωπικά με αιφνιδίασε αυτή η κίνηση του Γιώργου και θα βγάλει και κάποια ανακοίνωση το Ποτάμι, αλλά θέλω, πριν κάνω οτιδήποτε, να το συζητήσω και μαζί του, να δω λίγο τι κίνητρα υπάρχουν από πίσω, αν είναι κάτι οριστικό, αν θα παραδώσει την έδρα. 

Γιατί ξέρετε, φεύγοντας ο Αμυράς παύει και το Ποτάμι να είναι κοινοβουλευτική ομάδα, πέφτουμε κάτω από τον αριθμό των πέντε, οπότε θα πρέπει να δούμε όλες αυτές τις διαδικασίες και τις συνθήκες», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", για την αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά.

Σε ερώτηση για το πώς θα πορευτεί το Ποτάμι, ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε: «είναι πρώιμο να πούμε οτιδήποτε, αν έρθει ο κ. Θεοχαρόπουλος ξαναγίνεται (το Ποτάμι) Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από εκεί και πέρα και ο κ. Ψαριανός ήταν της ίδιας αντίληψης με τον κ. Αμυρά, θα πρέπει να έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι και αυτός δεν θα φύγει μετά, δηλαδή είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα απ' ό,τι φαίνονται, θα έχουμε τον καιρό να το δούμε».

Τόνισε, επίσης, ότι ο προσανατολισμός του Ποταμιού σε σχέση με την ψηφοφορία (για την κύρωση) της συμφωνίας των Πρεσπών «έχει τεθεί» και συμπλήρωσε: «από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα φτάσουμε μέχρι και την Ολομέλεια γιατί πρέπει να περάσει και από τις επιτροπές, δημιουργούνται και εκεί πέρα κάποιες ανακατατάξεις αν το Ποτάμι δεν είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα έχουμε καιρό να τα δούμε όλα αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή