Ένας Θεόφιλος στο Μανχάταν

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριθαράκι από τις Σέρρες, μπακαλιάρος με πράσα από την Κάλυμνο, πατατοσαλάτα από την Καλαμάτα.

Αυτά είναι κάποια από τα πιάτα που θα απολαύσετε στον χώρο εστίασης Φούρνος Θεόφιλος, που άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στη Νέα Υόρκη και υμνεί τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ελλάδας.

Έμπνευση για το όνομά του ο πίνακας «Μέγα Αρτοποιείο» του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, ενώ για το ντεκόρ οι παραδοσιακοί ελληνικοί φούρνοι.

Ένας Θεόφιλος στο Μανχάταν-1

Για τη διακόσμηση των οικολογικών συσκευασιών, πάλι, χρησιμοποιήθηκαν μοτίβα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και αποφθέγματα Ελλήνων λογοτεχνών τα οποία επέλεξε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Ο Θεόφιλος σας περιμένει από τις 07.00 έως τις 21.00 για πρωινό, μεσημεριανό, brunch, δείπνο, αλμυρά σνακ, όπως λαχταριστές πίτες, και γλυκά, όπως μπουγάτσα, μπακλαβά και καρυδόπιτα.

fournos.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή