Ατζέντα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΛΟΝΔΙΝΟ //

ΜΟΔΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ [Από 16/01 έως 24/02/2019]

Χαρτί και ύφασμα, δύο από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού, ενέπνευσαν την έκθεση «#TextMe_PaperFashion» στο The Hellenic Centre, που παρουσιάζει τα χάρτινα φορέματα της ATOPOS cvc. Η συλλογή, που είχε πρωτοπαρουσιαστεί με τίτλο «ΧΡΑΑΑΤΣ! Μόδα από Χαρτί» το 2007 στο Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια περιόδευσε σε πόλεις του εξωτερικού, διερευνά τη σχέση μεταξύ κειμένου και χαρτιού στη μόδα και αφηγείται την ιστορία των χάρτινων ενδυμάτων παρουσιάζοντας τρόπους με τους οποίους λέξεις, λογότυπα, ποιήματα κ.ά. έχουν ενσωματωθεί στη μόδα.

helleniccentre.org


// ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ //

ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ  [ΑΠΟ 02/02 έως 16/03/2019]

Ατζέντα-1

H γκαλερί Sean Kelly παρουσιάζει την έκθεση «Candida Höfer – In Mexico» με αρχιτεκτονικές φωτογραφίες μεγάλης κλίμακας που απεικονίζουν διάφορα κτίρια του Μεξικού: από το μπαρόκ Museuo Nacional del Virreinato έως το νεοκλασικού στιλ Palacio de Bellas Artes Ciudad de México. Η δουλειά της διεθνώς αναγνωρισμένης Γερμανίδας φωτογράφου Candida Höfer (1944-) διερευνά την επίδραση που έχει η αρχιτεκτονική και εστιάζει όχι μόνο στις διακοσμητικές λεπτομέρειες, αλλά και στη σημασία του κάθε χώρου.

skny.com


// ΒΕΡΟΛΙΝΟ //

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ [ΑΠΟ 25/01 ΕΩΣ 03/02/2019]

Ατζέντα-2

Tο πιο «avant-garde event» του Βερολίνου, κατά τους διοργανωτές του, το φεστιβάλ «CTM Berlin», εστιάζει στην ψηφιακή κουλτούρα και στην εναλλακτική ποπ σκηνή, φιλοξενώντας σύγχρονα ηλεκτρονικά και πειραματικά είδη. Μέσα σε αποθήκες που έγιναν κλαμπ, με υπερσύγχρονα ηχητικά και οπτικά συστήματα, το ενδιαφέρον μουσικής βιομηχανίας και κοινού στρέφεται για 10 μέρες στη γερμανική πρωτεύουσα.

ctm-festival.de


// ΧAΜΛΕΜΠΕΚ //

ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ KIRKEBY [ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2020]

Ατζέντα-3

Το μουσείο Louisiana τιμά τον Δανό καλλιτέχνη Per Kirkeby (1932-2018) με ένα αφιέρωμα στη μνήμη του. Η έκθεση παρουσιάζει κυρίως χάλκινα γλυπτά του δημιουργού, τα οποία αλληλεπιδρούν με μερικούς μεμονωμένους πίνακες, είναι όμως ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο ο καλλιτέχνης έβλεπε τον κόσμο.

louisiana.dk


// ΙΖΕΡ //

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ BERLIOZ [ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019]

Ατζέντα-4

Toν Μάρτιο του 2019 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τον θάνατο του Γάλλου συνθέτη Hector Berlioz (1803-1869). Με αφορμή την επέτειο το Musée Hector Berlioz, που στεγάζεται στο σπίτι όπου έζησε, στη γενέτειρά του La Côte-Saint-André (στον νομό Isère της ανατολικής Γαλλίας), διοργανώνει διεθνές συνέδριο, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μουσικολογικών ερευνών, επανεκδόσεις βιβλίων, κ.ά. Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί στην ίδια τοποθεσία το Festival Berlioz.

musee-hector-berlioz.fr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή