Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open

Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open εξασφάλισε μετά και από την σπουδαία του νίκη επί του Μπαουτίστα Αγκούτ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκαλώντας τον θαυμασμό εντός και εκτός συνόρων. 

Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open-1

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκπληκτική επίδοση του 20χρονου Ελληνα πρωταθλητή απέναντι σε θρύλους του τένις, η οποία τον τοποθετεί πλέον στους τέσσερις καλύτερους παίκτες του πρώτου Grand Slam της χρονιάς. 

Με την πρόκρισή του επί του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ – όπου κατάφερε να τον αφήσει εκτός των ημιτελικών επικρατώντας με 3-1 σετ – επιβεβαίωσε τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι πρόκειται μόνο για την αρχή της καριέρας του. 

Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open-2

Την Πέμπτη η μονομαχία με τον Ναδάλ 

Το νούμερο «2» της παγκόσμιας κατάταξης, Ραφαέλ Ναδάλ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ελληνας τενίστας την Πέμπτη, στις 10:30, ώρα Ελλάδος, προκειμένου να προκριθεί στον τελικό του τουρνουά. Ο Ναδάλ επικράτησε του Αμερικανού Φράνσις Τιαφό με 3 – 0 σετ.

Αν και η ώρα του κρίσιμου αγώνα παραμένει ακόμα άγνωστη, οι διοργανωτές εξετάζουν ο μεγάλος ημιτελικός να γίνει σε μια πιο καλή εμπορικά ώρα για το ελληνικό κοινό. Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η ώρα διεξαγωγής του αγώνα όταν θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος προημιτελικός. 

Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open-3

Οι δυό τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δύο φορές σε τελικό τουρνουά μέσα στο 2018: Στο ATP World Tour Masters 1000 του Καναδά ο 32χρονος Ισπανός είχε επικρατήσει 6-2 και 7-6 αλλά και στο τουρνουά της Βαρκελώνης τον Αύγουστο όπου είχε νικήσει 6-2 και 6-1.

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. (σ.σ. από τον Ναδάλ). Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά», δήλωσε με αισιοδοξία ο Τσιτσιπάς για την επόμενη «μάχη» του. 
Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open-4

Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς είναι νεότερος παίκτης που θα αγωνιστεί σε ημιτελικό στο Australian Open από το 2003 μετά τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ.

Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή