Περί της εισβολής στη Βουλή

Περί της εισβολής στη Βουλή

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Ηταν βαριά η καταγγελία του κ. Νίκου Βούτση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι υπήρξε «συστηματική προσπάθεια εισβολής στη Βουλή για δύο ώρες από ακραίες ομάδες (…) Παρατηρήθηκε βίαιη προσπάθεια εισβολής από πέντε διαφορετικές εισόδους. Σε ορισμένες στιγμές η προσπάθεια γινόταν ταυτόχρονα» (21.1.2019).

Εισβολή στη Βουλή είναι απόπειρα πραξικοπήματος κι ας μην υπάρχουν τεθωρακισμένα. Τα τελευταία εξάλλου είναι τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού, που είναι να σταματήσει να λειτουργεί το κορυφαίο όργανο της δημοκρατίας. Συνεπώς το ερώτημα είναι: αφού τα κατήγγειλε, τι έκανε; Ζήτησε επιπλέον μέτρα φύλαξης του Κοινοβουλίου; Οι προηγούμενοι, τουλάχιστον, κάτι προσπάθησαν. Οταν κάποιοι από τους Αγανακτισμένους ξεκίνησαν τις εφόδους στη Βουλή, τοποθετήθηκαν κάγκελα γύρω από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Σε μια επίδειξη βαθιάς αριστεροσύνης, η κυβέρνηση τα κατήργησε το 2015 και ο πρωθυπουργός καμάρωνε επί μήνες γι’ αυτό.

Να συμφωνήσουμε ότι τα κάγκελα ήταν αντιαισθητικά, αλλά και το κτίριο του Κοινοβουλίου προστατευόταν καλύτερα και δεν βλέπαμε και διάφορους συνδικαλιστές να καπνίζουν έχοντας το ένα πόδι πάνω στον μνημείο, όπως έγινε στις 26.4.2018. Ούτε υπήρχαν εκπαιδευτικοί σε διαδήλωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να ποδοπατούν τα στεφάνια που κατέθεσαν ξένοι ηγέτες, όπως έγινε στις 11.1.2019.

Ας πούμε ότι τα κάγκελα δεν ταιριάζουν σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ· η κυβέρνηση παραμένει τέτοια. Ρώτησε ο κ. Βούτσης την υπουργό Προστασίας του Πολίτη πώς πάνε οι ανακρίσεις για την κορυφαία αυτή απόπειρα εκτροπής; Να θυμίσουμε ότι οι περισσότεροι πρωταγωνιστές ήταν ξέσκεποι κι ένας από αυτούς μάλιστα έβγαλε φόρα παρτίδα τα στοιχεία του. Η κάμερα τον έδειξε στα σκαλιά του μνημείου να χτυπά με μια μαγκούρα τα ΜΑT, αλλά επειδή φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα, πολλοί νόμιζαν ότι ήταν Αφρικανός. Ο ίδιος διευκρίνισε κάτω από το όνομά του ότι «είμαι γνήσιος ορθόδοξος χριστιανός, Μακεδόνας γνήσιος απόγονος του Μέγα Αλεξάνδρου γεννημένος το 1973 από Ελληνες γονείς γέννημα θρέμμα Ναουσαίος (…) δεν είμαι Μαροκινός Μπανγκλαντεσιανός, ούτε Αφρικανός. Βγήκα μπροστά για έναν σκοπό και μόνο να κάνω ως Ελληνας το καθήκον μου…» (Facebook 21.1.2019).

Δεν λέμε να κατηγορηθεί για το γεγονός ότι κοπανούσε με τη μαγκούρα αστυνομικούς. Ξέρουμε, από τον καιρό της Αριστερής ανομίας, πως (ό,τι κι αν βλέπουμε σε βίντεο και φωτογραφίες) πάντα οι αστυνομικοί επιτίθενται και οι διαδηλωτές αμύνονται· γι’ αυτό και οι τελευταίοι κρατούν εκείνα τα στειλιάρια με τόσο δα σημαιούλες πάνω τους. Αλλά ρώτησε κάποιος από τις Αρχές τον διαδηλωτή γιατί όρμησε στα σκαλιά κι αν εκτελούσε κάποιο σχέδιο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή