ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λιγκουίνι με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο, γιαούρτι και πάπρικα

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζυμαρικά / Ρύζι, Λουκάνικα, Αλλαντικά, Γιαούρτι, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας (αφαιρούμε το περίβλημα και ψιλοκόβουμε τη σάρκα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γιαούρτι

  • 500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά


Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.

Mαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.

Γιαούρτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και την πάπρικα. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά και περιχύνουμε με όσο από το γιαούρτι θέλουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ