Eνα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Βίκυ Καρατζόγλου

Eνα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Βίκυ Καρατζόγλου

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

06.50

Το πρώτο snooze στο ξυπνητήρι. Ανοίγω τα μάτια και σκέφτομαι: «Αλλα πέντε λεπτά».

06.58

Το δεύτερο χτύπημα. Γρήγορος προγραμματισμός των υποχρεώσεων κάτω από το πάπλωμα – «Αν δεν σηκωθώ δεν θα προλάβω!». Ο άνδρας μου έχει ήδη σηκωθεί αθόρυβα και έχει φύγει για τη δουλειά. Σηκώνομαι. Θέλω καφέ.

07.00-08.00

Το πιο δύσκολο έργο αλλά το πιο γλυκό: να καταφέρω να βγω από τα σκεπάσματα της κόρης μου, όπου έχω κουρνιάσει πηγαίνοντας να την ξυπνήσω. Και μετά να διαλέξουμε ρούχα, να φάμε πρωινό, να κάνουμε μια γρήγορη επανάληψη στα μαθήματα, να της χτενίσω τα μαλλιά. Φεύγουμε, τελικά, για το σχολείο.

08.20

Γυμναστήριο. Η νέα αγαπημένη ασχολία που μου δίνει ενέργεια για όλη τη μέρα και έχει αλλάξει τη ζωή μου. Δύο ώρες άσκησης φορώντας ακουστικά, ακούγοντας νέες κυκλοφορίες και τραγούδια που πρέπει να μελετήσω.

09.30-10.30

Χορός με τη Μίκα, την αγαπημένη μου δασκάλα. Κάτι που φέρνει αρμονία στο κορμί και στις κινήσεις αλλά και στην ψυχή και στο πνεύμα μου.

10.30

Τα ψώνια της ημέρας· η λαϊκή αγορά είναι το αγαπημένο μου μέρος, εκεί μπορώ σε έναν χώρο γεμάτο χρώματα, φωνές, μυρωδιές να παρατηρώ τους ανθρώπους και φυσικά να διαλέγω τα καλύτερα οπωρολαχανικά. Ταυτόχρονα, κάνω τα πρώτα τηλέφωνα για τη δουλειά. Αν δεν με έχει καλέσει ήδη ο συνεργάτης μου, Αντώνης Θυσιάδης, θα τον καλέσω εγώ. Ολος ο προγραμματισμός για τις επόμενες μέρες, για συνεντεύξεις, για διάφορες υποχρεώσεις και σχέδια γύρω από τη δουλειά. Να μιλήσω με τη Νικόλ για το τι θα φορέσω στα επόμενα λάιβ (σ.σ. Νικόλ Παναγιώτου, ενδυματολόγος, πρόσφατα ηθοποιός και καλή φίλη).

11.00-13.00

Οσο το φαγητό ετοιμάζεται, κλέβω λίγο χρόνο για να ασχοληθώ με τον εαυτό μου, να κάνω τις καθημερινές ασκήσεις για τη φωνή μου, να διαβάσω το βιβλίο μου και να χαλαρώσω.

13.15

Το κουδούνι του σχολείου χτυπάει. Η κόρη μου πέφτει στην αγκαλιά μου. Στον δρόμο για το σπίτι τη βλέπω πώς παρατηρεί τα πάντα γύρω της, τα λουλούδια, τους περαστικούς και τα ζωάκια που είναι η μεγάλη της αγάπη. Σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε κάποιο αδεσποτάκι, άρα η οικογένεια μάλλον θα μεγαλώσει σύντομα.

13.35-15.15

Φαγητό και διάβασμα. Η πρώτη συνάντηση με τον άνδρα μου, ένα γρήγορο φιλί, λίγες κουβέντες για το πώς ήταν η μέρα μας και ο καθένας πίσω στις υποχρεώσεις του.

16.00-17.00

Μάθημα φωνητικής, ιερή ώρα. Κάτι σαν ψυχανάλυση μαζί με φροντίδα του πιο σημαντικού εργαλείου της δουλειάς μου: της φωνής μου. Η φωνητική είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή ενός τραγουδιστή. Μόνο έτσι μπορεί να εξελίσσει αλλά και να φροντίζει τη φωνή του.

17.30

Συνάντηση με τον μαέστρο μου και με τον συνεργάτη μου στο στούντιο (μιλάμε για τα επερχόμενα λάιβ, αυτό τον καιρό ακούμε και διαλέγουμε τραγούδια για να ολοκληρώσουμε τη νέα μας δουλειά). Μισή ώρα μετά η παρέα αρχίζει να μεγαλώνει, οι μουσικοί εμφανίζονται ένας ένας, καθένας λέει τις ιστορίες του, η πρόβα μας ξεκινάει. Ακολουθεί ένα δημιουργικό τρίωρο σκληρής δουλειάς αλλά και ευχαρίστησης με την μπάντα μου, που είναι πια σαν δεύτερη οικογένειά μου.

21.00-21.30

Η ώρα που πρέπει να κοιμήσω τη μικρή και να ακολουθήσω τους κανόνες που μου έχει βάλει. Ενα χαρτί πάνω από το κρεβάτι της γράφει: «Τρεις αγκαλιές / Εξι φιλιά / Τρεις ιστορίες / Ενα νανούρισμα». Εντάξει, καμία φορά εκεί στις ιστορίες το «κλέβω».

22.00…

Ωρα για χαλάρωση, ποτό, συναντήσεις. Η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν παρακολουθώ παραστάσεις φίλων (μουσικές ή θεατρικές). Οταν μάλιστα στην παρέα είναι και ο άνδρας μου, αυτό είναι το καλύτερό μου.

…αργάμισι

Ωρα για ύπνο. Ξεκούραση. Η μέρα της γυναίκας-μάνας-συζύγου-τραγουδίστριας φτάνει στο τέλος της. Ξαπλώνω στο κρεβάτι μου και συλλογίζομαι ποσό τυχερή είμαι που μπορώ να έχω και τους τέσσερις αυτούς ρόλους. Καθένας από αυτούς ξεχωριστά με κάνει να νιώθω μια ολοκλήρωση, παρά τις δυσκολίες που είναι πολλές. Μέσα στο άγχος και στις αγωνίες μου χαμογελάω και κλείνω τα μάτια. Μια καινούργια μέρα θα αρχίσει σε λίγες ώρες.

​​Η Βίκυ Καρατζόγλου μετά το νέο της single «Γιατί» (Feelgood) ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό της cd. Αυτή την περίοδο εμφανίζεται στην Ακτή Πειραιώς, μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιάννη Κότσιρα και τον Παναγιώτη Λάμπουρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή