Ο Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Κύπρου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου της Κύπρου αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Δαυίδ, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πριν από λίγες ημέρες κατέληξε στις αποφάσεις της για τα νέα μέλη των Δ.Σ. σε ημικρατικούς οργανισμούς της Κύπρου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας υπήρξε την προηγούμενη περίοδο (2015-2018) αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου συμβουλίου. Αυτό αποτελείται από τον πρύτανη και τους δύο αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου, από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και το διοικητικό προσωπικό, συν τα τέσσερα πρόσωπα που διορίζει το υπουργικό συμβούλιο. Εκτός του κ. Δαυίδ, τα υπόλοιπα μέλη είναι η κ. Μαρία Γεωργιάδου, αντιπρόεδρος, και οι κ. Πανδώρα Τσεριώτη και Νικόλ Φινοπούλου, μέλη.

Φιλανθρωπική δράση

Ο Γιώργος Δαυίδ έχει αναπτύξει πολυσχιδή επιχειρηματική δράση και σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα ενώ είναι πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης. Την περίοδο 2015-2018 διετέλεσε επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών (2015-2018). Ο κ. Δαυίδ γεννήθηκε στην Πέτρα της Κύπρου το 1937. Το 1959 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, απ’ όπου και έλαβε τίτλο σπουδών στις Εμπορικές Επιστήμες (Bachelor of Commerce). Εργάστηκε στις επιχειρήσεις Α.Γ. Λεβέντη στη Νιγηρία και έκτοτε διέγραψε αξιοσημείωτη πορεία στο διεθνές επιχειρείν. Επικεφαλής για πολλά χρόνια στην εταιρεία του ομίλου Δαυίδ – Λεβέντη, Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (3Ε), στην οποία σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος.

Ο Γεώργιος Δαυίδ έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων, το 2009, το μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire) από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και το μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής της Δημοκρατίας της Νιγηρίας (MFR-Member of the order of the Federal Republic). Είναι άρχων μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή