Σε προεκλογική τροχιά Θήβα και Λιβαδειά

Σε προεκλογική τροχιά Θήβα και Λιβαδειά

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκλογική ετοιμότητα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκονται Θήβα και Λιβαδειά, «ζυμώσεις» λαμβάνουν ακόμα χώρα σε δήμους του νομού Ευβοίας, όπου, ιδιαίτερα σε Κάρυστο και Χαλκίδα, οι πληροφορίες λένε ότι οι λίστες δεν έχουν ακόμη «κλειδώσει», ενώ σε αναβρασμό –με κυρίως «πράσινο» προσανατολισμό υποψηφίων– βρίσκεται «παραδοσιακά» ο Πύργος Ηλείας.

Ειδικότερα, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η εικόνα από τις κινήσεις και τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη Θήβα, ο νυν δήμαρχος Σπύρος Νικολάου έχει αποφασίσει να μη διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Το πεδίο ανοίγει για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και εμφανίζονται έτοιμοι να κατέλθουν στον προεκλογικό στίβο ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αναστασίου, ο Ηλίας Τραμπάκουλος, ο αυτοδιοικητικός Γρηγόρης Παπαβασιλείου και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Αντώνης Τουλουμάκος.

Στη κοντινή Λιβαδειά, υποψήφια και πάλι θα είναι η νυν δήμαρχος Γιώτα Πούλου, που στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντί της θα βρεθούν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ζιώγας, καθώς και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νώντας  Κοτσικώνας. 

Στη Χαλκίδα την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια νέα δημαρχιακή θητεία έχει καταστήσει σαφή ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί από το ΚΙΝΑΛ. Στην υποψηφιότητά του θα έχει απέναντι ως διεκδικητές του θώκου τον αντιδήμαρχο Βασίλη Καθαροσπόρη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μπάκα, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. αλλά θα κατέβει ως ανεξάρτητος, καθώς και την επίσης ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ελένη Μιτζιφίρη.

Στην Κάρυστο

Στην Κάρυστο, ο νυν δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, θα είναι και αυτός εκ νέου υποψήφιος, με συνυποψηφίους τον δικηγόρο Ζάχο Χατζηνικολή και τον στηριζόμενο από το ΚΚΕ Δημήτρη Παρασκευά.

Πληθώρα υποψηφιοτήτων, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται στον Δήμο Πύργου, στην Ηλεία. Παρά το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., δεν έχει «ανοίξει» ακόμα τα «χαρτιά» του, οι πληροφορίες λένε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο και ότι επιθυμεί μια νέα θητεία. Στην πορεία προς τις κάλπες θα βρεθούν απέναντί του, ως διεκδικητές του δήμου, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος ωστόσο θα κατέβει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, καθώς και οι επίσης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Στάθης Κανής, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αργυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Καράμπελας και ο Λάμπης Αριστειδόπουλος. Εντονα ακούγεται και το όνομα του Κώστα Νικολούτσου, ενώ υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι ο Χρήστος Γιανναράς.

Στον Δήμο Ζαχάρως, υποψήφιος για ακόμη μία θητεία θα είναι ο νυν δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα στηρίξει τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, ενώ υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκότσης. Αγνωστο παραμένει τι θα κάνει τελικώς ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, παρά το γεγονός ότι τελευταία έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη διεκδίκηση του δήμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή