Στους δρόμους ξανά οι αγρότες – Σε ποιες περιοχές στήνουν μπλόκα

Στους δρόμους ξανά οι αγρότες – Σε ποιες περιοχές στήνουν μπλόκα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγρότες κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε αρκετές περιοχές της χώρας, διεκδικώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Το «ποδαρικό» των κινητοποιήσεων έκαναν το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), που παρέταξαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Αγ. Γεωργίου την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στον Πύργο, καθώς και οι αγρότες στον νομό Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στα Πραιτώρια, όπου στήθηκε το πρώτο μπλόκο της Κρήτης αργά χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Στο μεταξύ, παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 11 το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων να απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον αγροτικό κόσμο του νομού.

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις λαμβάνουν σήμερα και οι αγρότες των Ανωγείων, οι οποίοι προχωρούν σε γενική συνέλευση στο Μετόχι, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να στήσουν σήμερα, Δευτέρα, ένα ενιαίο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, μετά από απόφαση που πήραν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα Φάρσαλα, με την συμμετοχή αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών της περιοχής.

Όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη από τους ομιλητές, με το μπλόκο αυτό οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ υπερτονίστηκε ο ενωτικός χαρακτήρας των φετινών κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων, οι ομιλητές σημείωσαν ότι όσα έχουν κερδίσει μέχρι τώρα, πραγματοποιήθηκαν λόγω των μακροχρόνιων κινητοποιήσεων, ενώ υπήρξε κοινή άποψη πως οι φετινές κινητοποιήσεις μπορούν να είναι επιτυχημένες, λόγω του γεγονότος ότι πραγματοποιούνται σε προεκλογική περίοδο.

Οι αγρότες, στα αιτήματά τους κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρθηκαν στο κόστος παραγωγής και ειδικά στην τιμή του πετρελαίου, στα προβλήματα που αφορούν τις τιμές των προϊόντων τους, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση και από τους αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση – κάλεσμα ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας»: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικά συντονισμένη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει, προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή