Κυρ. Μητσοτάκης: Τι συνδέει Τσίπρα με Μαδούρο;

Κυρ. Μητσοτάκης: Τι συνδέει Τσίπρα με Μαδούρο;

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, εξαπέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα ότι «προσβάλλει» την Ελλάδα με τη στάση του έναντι του μαδουρικού καθεστώτος, ενώ άφησε αιχμές για εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν. Μαδούρο.

«Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη”, προσβάλλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τον στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν. Μαδούρο, ζήτημα που έχει αναδείξει και στο παρελθόν η Ν.Δ. με αφορμή το περίφημο ταξίδι του Ν. Παππά στη Βενεζουέλα. «Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Ν.Δ. συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ε.Ε. για άμεσες και ελεύθερες εκλογές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, δηλώνοντας τη «θλίψη και την αγανάκτηση κάθε δημοκρατικού πολίτη όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατ. Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία».

Από την κυβέρνηση έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν έθεσε ζήτημα στην κοινή δήλωση της Ε.Ε. για τη Βενεζουέλα, παρά μόνο στο σκέλος που αφορούσε την ενεργοποίηση της Ε.Ε. μέσω του ICG (International Contact Group), θέμα με το οποίο συντάχθηκε και η Σουηδία. Επεσήμαιναν δε ότι η θέση της είναι ότι απαιτείται διπλωματική πρωτοβουλία, όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο Γ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε η Βενεζουέλα να γίνει άλλη μια Λιβύη της Ν. Αμερικής. Θέλουμε να έχει δημοκρατία, ευημερία και έναν λαό ο οποίος θα μπορέσει να ασκεί τα δημοκρατικά του δικαιώματα, σε μια δημοκρατία, για το δικό του και μόνο συμφέρον». Πάντως, από την Πειραιώς διαμηνύεται ότι θα έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή έξοδο στις αγορές, ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. κ. Χρ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η χώρα έκανε την έξοδο με κόστος δανεισμού πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ολοκλήρωσαν προγράμματα στήριξης, όπως η Κύπρος. Εν τω μεταξύ ένταση ανέκυψε μεταξύ των κ. Λ. Αυγενάκη και Ν. Δένδια, καθώς ο πρώτος σχολίασε τοποθέτηση του δεύτερου για τη στάση της Ν.Δ. αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Αυγενάκης έκανε στη συνέχεια λόγο για δική του «ατυχή δήλωση» και «παρεξήγηση».

«Ενδείξεις καραμπινάτης διαπλοκής υπάρχουν όταν μπαινοβγαίνουν νύχτα στο Μαξίμου φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες της κυβέρνησης Τσίπρα και τα ραντεβού αυτά δεν ανακοινώνονται. Δεν είναι τα δημόσια ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματίας –και εν προκειμένω ο Β. Μαρινάκης– έκανε δημόσια δωρεά στη μνήμη του πατέρα του», ήταν το σχόλιο πηγών της Πειραιώς στην ανακοίνωση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δώσει εξηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή