Νέο μήνυμα της Τουρκίας για τους «8» αξιωματικούς – Ζητά την άμεση έκδοσή τους

Νέο μήνυμα της Τουρκίας για τους «8» αξιωματικούς – Ζητά την άμεση έκδοσή τους

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο επικεντρώνεται το ανακοινωθέν που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, στέλνει και μήνυμα στις χώρες, όπου έχουν βρει καταφύγιο «μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Στο σχετικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας «επαναλαμβάνει «με έντονο τρόπο» ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας».

«Υπογραμμίστηκε με έντονο τρόπο ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον Εύξεινο Πόντο παρακολουθούνται στενά και θα συνεχιστούν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες», υπογραμμίζεται.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται έμμεση αναφορά στην Ελλάδα και στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς:

«Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να μην εκδίδουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν διαφύγει σε αυτές. Το αίτημα για την έκδοσή τους βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες».

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Τρίτη στις 5 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή