Τελειοποιώντας τον Ελληνα ραγιά

Τελειοποιώντας τον Ελληνα ραγιά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

E​​νόχλησε, ενοχλεί και θα ενοχλεί όλο και περισσότερο η προσβλητική για τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας στήριξη που παρέχουν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο καθεστώς Μαδούρο. Είναι η φυσική προέκταση όσων ζούμε εδώ και τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η ελληνική κοινωνία κλήθηκε να αποδεχθεί τον κυνισμό, την ανοησία, τη χυδαιότητα και τη συστηματική διχαστική γλώσσα ως καθημερινότητα. Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που αναγκάζει κάποιους υποστηρικτές της κυβέρνησης, και αναφέρομαι ακόμη και σε πολίτες, που θέλουν να διατρανώσουν δημοσίως (με συγκεντρώσεις, με δηλώσεις σε ραδιόφωνα ή με αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα) την υποστήριξή τους στο τυραννικό καθεστώς της Βενεζουέλας. Οσο και μειοψηφικό και αν είναι αυτό το ρεύμα, όσο συρρικνούμενη και αν είναι η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, δεν παύει να αποτελεί ένδειξη ενός φαινομένου.

Και παρατηρείται το φαινόμενο αυτό, που είναι και διαχρονικό και χαρακτηριστικό διαφόρων εκφάνσεων της Αριστεράς, σε μια εποχή που διεθνώς τα κόμματα της συντηρητικής Δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας παρατηρούν τη συρρίκνωση της εκλογικής τους βάσης. Η άνοδος της λεγόμενης αντισυστημικής ψήφου μπορεί άραγε να υπονοεί και υποστήριξη ή ανοχή του ολοκληρωτισμού; Σε κάθε περίπτωση, στο δικό μας πολιτικό σκηνικό, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί πλέον ό,τι πιο συντηρητικό, φθαρμένο και παρακμιακό μπορεί κανείς να φανταστεί. Και σαφώς υπάρχουν πολίτες που εκφράζονται από αυτό το προστατευτικό κουκούλι της παθητικής ομογενοποίησης. Εξάρτηση από το κράτος και εθισμός στα λίγα.

Χλευασμός στην καλή παιδεία και στο καλό γούστο. Ειρωνεία για τις αρχές της προόδου. Κόμπλεξ απέναντι στην αστική ζωή. Εμπάθεια για τις παραδοσιακές αξίες του δυτικού κόσμου.

Απέναντι στην ελευθερία του ατόμου και στον αυτοπροσδιορισμό, στο «ελληνικό όνειρο» της κοινωνικής ανέλιξης με μόρφωση και εργασία, στην επικρότηση του καλύτερου και στην αποδοχή της ιεραρχίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καλλιεργήσει τη συνείδηση του Ελληνα ραγιά. Και τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ευτελίσει τους θεσμούς, επικαλείται δήθεν σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία για να υποστηρίξει τον τύραννο Μαδούρο. Αυτή η προσβολή στον ελληνικό λαό θα πρέπει να αιτιολογηθεί.

Πίσω από όλα, αχνοφαίνεται το μίσος για τη Δύση. Πίσω από την προβιά, υπάρχει η πραγματική απόκλιση, που είναι ιδεολογική. Υπάρχει ψυχικό ρήγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή