Διχάζει η κατάληψη σχολείου στην Καλαμαριά

Διχάζει η κατάληψη σχολείου στην Καλαμαριά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η αιφνίδια κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης με –χειρόγραφο– αίτημα, αναρτημένο στην καγκελόπορτα του σχολείου, την απομάκρυνση ενός 12χρονου μαθητή. «Επειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με 12χρονο μαθητή γυμνασίου της Θεσσαλονίκης και κατόπιν έγγραφης καταγγελίας των γονέων του, το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, με έγγραφο που απέστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζητεί την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών και την άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου σχετικά με την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς το 15μελές συμβούλιο μαθητών προχώρησε την Παρασκευή σε κατάληψη, με αίτημα την απομάκρυνση μαθητή, που έχει διαγνωστεί με γενετική παρέκκλιση. Οι συμμαθητές του και οι γονείς τους καταγγέλλουν ότι ο 12χρονος εξαιτίας των προβλημάτων υγείας γίνεται επιθετικός, λεκτικά και σωματικά, ενώ καταστρέφει τη σχολική περιουσία. Ο δικηγόρος, μάλιστα, που εκπροσωπεί τη δική τους πλευρά, Αντώνης Ευστρατιάδης, δήλωσε ότι ετοιμάζεται εντός των ημερών να υποβάλει ομαδική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα, περιγράφοντας τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο σχολικό περιβάλλον και επισημαίνοντας τους κινδύνους. Οι γονείς του 12χρονου ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εξατομικευμένη υποστήριξη της ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον και καταγγέλλουν στιγματισμό του παιδιού τους, σε αναφορά τους προς το υπουργείο.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υπαινίχθηκε ολιγωρία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, στην οποία ανήκει το σχολείο, καθώς δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα κατά τη φοίτηση του μαθητή στο δημοτικό χάρη σε μια σειρά υποστηρικτικών μεθόδων. Το συμβάν συνεχίζει να διχάζει την τοπική κοινωνία και τη σχολική κοινότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή