ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Spare ribs γλασαρισμένα, πικάντικα

Δημήτρης Κοντόπουλος

Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ/3pixels

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κρέας, Χοιρινό, Συνταγές, Πιπεριές, Σάλτσες / Ζωμοί, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία:Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10΄
 

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. Worcestershire sauce
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή


Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε 2 λίτρα νερό τα παϊδάκια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Aνακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.

Στραγγίζουμε τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, σε δόσεις, μέχρι να γλασάρει.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ