Υπογραφή πρωτοκόλλου στην έδρα του ΝΑΤΟ

Υπογραφή πρωτοκόλλου στην έδρα του ΝΑΤΟ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπέγραψαν χθες στην έδρα της Συμμαχίας ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο γ.γ. του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ. «Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια, κάτι που είναι καλό για το ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνεχάρη την Αθήνα και τα Σκόπια για τη λύση της ονοματολογικής διαφοράς, τονίζοντας ότι μόλις επικυρωθεί το πρωτόκολλο από όλα τα Κοινοβούλια των μελών της Συμμαχίας, η ΠΓΔΜ θα γίνει το 30ό μέλος της.

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το θάρρος και την προσήλωση των δύο κυβερνήσεων, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ. Αυτοί είναι ηγέτες που φτιάχνουν, που διαμορφώνουν την Ιστορία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στόλτενμπεργκ. Ο κ. Ντιμιτρόφ είπε ότι η χθεσινή «ιστορική μέρα» δεν συνέβη απλά αλλά είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας.

Αναφέρθηκε στον ρόλο των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. «Θα ήταν σίγουρα πιο εύκολο γι’ αυτούς να μην το κάνουν», επισήμανε. Και πρόσθεσε ότι «για εμάς το ΝΑΤΟ διασφαλίζει ειρήνη και σταθερότητα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε η περιοχή μας να είναι πιο ειρηνική, πιο σταθερή, πιο προβλέψιμη και πιο ευήμερος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή