Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Που θα στηθούν τα μπλόκα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Που θα στηθούν τα μπλόκα

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στις σήραγγες των Τεμπών με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα προτίθενται να προχωρήσουν το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Η απόφαση ελήφθη μετά τη γενική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας, ως αντίδραση στην άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες της Αιγιαλείας κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους με καθολικό αποκλεισμό στις 4 μ.μ. της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου. Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» σημειώνει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών Λάρισας.

Ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων

  •  Στην Καστοριά, κινητοποίηση στο εξωτερικό της ΔΟΥ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης  αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Επιπροσθέτως, αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη διευθύντρια της ΔΟΥ, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει στις αρμόδιες αρχές. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα συγκέντρωση το Σάββατο 9 στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

  •  Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ας σημειωθεί ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις εστιάζονται στα εξής σημεία:

  • Στον κάθετο δρόμο των Μαλγάρων, δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών  – Θεσαλονίκης.
  • Στο Νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας.
  • Στην εθνική οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας.
  • Στο Νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου.
  • Στο Νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης.
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.
  • Στον Πύργο Ηλείας, στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος του μπλόκου του Αγίου Γεωργίου, έξω από τον Πύργο Ηλείας, προχώρησαν στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτηςοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Αποφάσισαν νέα συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου στον Άι Γιώργη έξω από τον Πύργο, αύριο στις 6 μ.μ., όπου θα προχωρήσουν και σε νέο αποκλεισμό του δρόμου.
  • Στην Πρέβεζα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου στον κόμβο του Λούρου Πρέβεζας, θα συμμετάσχουν στις 7.30 μ.μ. σήμερα το απόγευμα σωματεία και φορείς της Πρέβεζας. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης θα γίνει και αποκλεισμός της εθνικής οδού στο ύψος του μπλόκου στο Λούρο Πρέβεζας.
  • Στην Πελασγία Φθιώτιδας, θα γίνει νέος αποκλεισμός και των δύο ρευμάτων της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος του μπλόκου στον κόμβο της Πελασγίας σήμερα το απόγευμα, από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.
  • Στη Μεσσηνία, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα στις 3 μ.μ., στο σταθμό της Μεσσήνης, με τα αγροτικά μηχανήματα.
  • Στο Αίγιο, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 4:00 μ.μ., στα Βενζινάδικα, όπου θα αποκλείσουν εξ ολοκλήρου το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Στα Χανιά, το κλείσιμο της ΕΟ Χανίων – Ηρακλείου στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια, θα γίνεται καθημερινά από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., με τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να παραμένουν ανυποχώρητοι στο δρόμο του αγώνα.
  • Στο Ηράκλειο, το μπλόκο των Πραιτωρίων έχει αποφασίσει καθημερινά από τις 4 μ.μ. ως τις 6 μ.μ. να προχωρά σε συντονισμένες δράσεις κλιμάκωσης στο μπλόκο. Από τις 5 μ.μ. για μισή ώρα θα προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.
  • Στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί αύριο, Παρασκευή, σε συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο στη Λ. Αλεξάνδρας (Μαράσλειο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή