Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος αφήνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος αφήνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ επεσήμανε ότι «θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε».

Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιώτης σημείωσε πως σύντομα θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ την οποία επιδιώκει η επιχείρηση καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην πράσινη ενέργεια.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Τέλος, αναφορικά με τα τιμολόγια, ο επικεφαλής της ΔΕΗ τονίζει ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες για επιδιόρθωση ότι μπορεί να επανεξεταστεί το ποσοστό που είναι σήμερα 15%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή