Ζυρίχη by locals

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξοδος για φλιπεράκια, ένα μπαρ με άρωμα ’30s και ο εναλλακτικός οδηγός των φιλότεχνων της πόλης.

CAFÉ ZÄHRINGER

ZAHRINGERPLATZ 11

Τηλ. (+41) 442520500

Δευτέρα 18.00-00.00,

Τρίτη-Kυριακή 09.00-00.00

Σούπα ημέρας: από 6,50 ευρώ  

 

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Zähringer είναι και συνιδιοκτήτες του, συνεπώς τον καφέ που θα παραγγείλετε θα σας τον σερβίρει ένα από τα μέλη του… διοικητικού συμβουλίου. Ο χώρος θυμίζει σαλόνι φίλων και αναδίδει ζεστασιά – ό,τι πρέπει δηλαδή για καφέ ή φαγητό. Tα πιάτα παρασκευάζονται από ολόφρεσκες, κυρίως βιολογικές, πρώτες ύλες και είναι εμπνευσμένα από διάφορες κουζίνες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε vegan, χορτοφαγικό ή κρεατοφαγικό μενού. Λειτουργώντας αδιάλειπτα από τη δεκαετία του 1980, το Zähringer διοργανώνει σε μηνιαία βάση συναυλίες, αναγνώσεις, εκθέσεις κ.ά. Μπορεί η σκηνή του να μην είναι τόσο ζωντανή όσο παλιότερα, αλλά πάντα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον στο πρόγραμμά του.

Roman Rey


ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΦΛΙΠΕΡΑΚΙΑ OUTLANE

BADENERSTRASSE 571A

Τελευταία Πέμπτη και Παρασκευή του μήνα από τις 20.30

Τηλ. (41) 0796767017

Είσοδος: 9 ευρώ

Αν επιθυμήσετε ένα ταξίδι στον χρόνο –και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα–, το Outlane είναι κάτι ανάμεσα σε μπαρ, μουσείο και ιδιωτική συλλογή vintage βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία μπορείτε να παίξετε. Τα 50 φλιπεράκια και οι 10 κονσόλες video games που θα βρείτε εδώ ανήκουν σε δύο συλλέκτες, στους οποίους αρέσει να μιλούν για την ιστορία πίσω από κάθε μηχάνημα, αλλά και για την εποχή που αυτό εκπροσωπεί. Tα πιο παλιά χρονολογούνται στη δεκαετία του 1940 και φυσικά είναι πολύ απλά σε σύγκριση με τα σύγχρονα. Τo Outlane ανοίγει μόνο δύο φορές τον μήνα. Αν είστε τακτικός θαμώνας, μπορείτε να βγάλετε ετήσια κάρτα μέλους προς 88 ευρώ.

Roman Rey


ΜΠΑΡ HOTEL RIVINGTON & SONS

PRIME TOWER, HARDSTRASSE 201

Ζυρίχη by locals-1

Νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα από τα ’30s στο μπαρ Hotel Rivington & Sons.

Τηλ. (+41) 433669082

Δευτέρα και Τρίτη 07.00-23.00,

Τετάρτη 07.00-00.00, Πέμπτη 07.00-01.00,

Παρασκευή 07.00-01.30 και Σάββατο 18.00-01.30

Kοκτέιλ: από 15 ευρώ

Στο ισόγειο του Prime Tower, ενός από τα ψηλότερα κτίρια της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελβετίας, το μπαρ Hotel Rivington & Sons έχει ενσωματώσει στη διακόσμησή του στοιχεία από τα πιο κλασικά κοκτέιλ μπαρ της Νέας Υόρκης. Από τους καθρέφτες και τον ρετρό φωτισμό μέχρι τη χαρακτηριστική μπάρα με τους χαρισματικούς bartenders και τα άψογα κοκτέιλ, όλα εδώ αναβιώνουν την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1930. Η ονομασία «Ηotel», δηλαδή ξενοδοχείο, είναι «βιτρίνα», για να υπενθυμίζει έμμεσα ότι τα speakeasies έκρυβαν την πραγματική τους ταυτότητα πίσω από μια άλλη δραστηριότητα.

Allan Haverman


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ EINZIGART

JOSEFSTRASSE 36

Ζυρίχη by locals-2

Στο Einzigart θα βρείτε αντικείμενα με ενδιαφέρουσα ιστορία.

Τρίτη-Παρασκευή: 11.00-18.00,

Σάββατο 10.00-17.00

Τηλ. (+41) 444404600

Μπολ για σαλάτα: 52 ευρώ

Στο Einzigart θα βρείτε υπέροχα πράγματα που ίσως ποτέ δεν είχατε φανταστεί ότι θα χρειαζόσασταν. Είναι δύσκολο να περιγράψεις τι ακριβώς πουλάει αυτό το μαγαζί, ωστόσο υποστηρίζει τους τοπικούς δημιουργούς και δίνει έμφαση στην ιστορία που έχει να αφηγηθεί κάθε προϊόν: μικρές ταμπελίτσες περιγράφουν πού κατασκευάστηκε, σε τι χρησιμεύει, κ.λπ. Από εδώ έχω αγοράσει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Ελβετού σχεδιαστή, μια πλεκτή παιδική κουβέρτα και ένα σετ κεραμικά μπολ.

Emma O’ Connell


ΟΔΗΓΟΣ ZURICH ART SPACE GUIDE

Διανέμεται δωρεάν

Ζυρίχη by locals-3

Μέσα από τον οδηγό Art Space Quide θα ανακαλύψετε την εναλλακτική καλλιτεχνική σκηνή της Ζυρίχης.

Πιθανότατα γνωρίζετε πως η Ζυρίχη είναι ένας παράδεισος για τις τέχνες. Διαθέτει όμως μια εξίσου σημαντική ανεξάρτητη καλλιτεχνική κοινότητα. Ο οδηγός Zurich Art Space Guide ανανεώνεται τακτικά και περιλαμβάνει όλους τους χώρους στους οποίους ανθεί η ελεύθερη δημιουργική σκηνή της πόλης. Θα τον βρείτε, μαζί με έναν εύχρηστο χάρτη, σε διάφορα σημεία, αλλά και ηλεκτρονικά στο artspaceguide.ch. Στην πραγματικότητα έχει τη μορφή ευρετηρίου – δεν αναγράφονται λεπτομέρειες για τις προτεινόμενες εκδηλώσεις, υπάρχουν όμως οι απαραίτητες παραπομπές στα αντίστοιχα sites. Συμβουλευτείτε τον για να ανακαλύψετε τη λιγότερο γνωστή όψη μιας Ζυρίχης που σφύζει από πειραματισμό και απρόοπτα.

Ajuni Burk


CAFÉ NOIR

NEUGASSE 3

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-20.00,

Σάββατο 09.00-18.00,

Κυριακή κλειστό

Τηλ. (+41) 445583410

Espresso Bio (250 γρ.): 7 ευρώ

Ο χώρος είναι μικρός, με λίγα τραπέζια μέσα και λίγα έξω. Το περιβάλλον είναι φιλικό και η διακόσμηση διακριτική. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο καφές του. Δυνατός, χωρίς να είναι πικρός, με υπέροχη κρεμώδη υφή, την οποία βρίσκεις μόνο όταν ο καφές έχει γίνει με μεράκι. Θα βρείτε ποικιλίες από διάφορα μέρη του κόσμου – άλλωστε ο καφές πάντα ένωνε τους ανθρώπους, είτε με το εμπόριο είτε με την απόλαυσή του. Θα βρείτε επίσης σάντουιτς, πίτες και διάφορα είδη σοκολάτας. Μην παραλείψετε να αγοράσετε κάποιο χαρμάνι, για να έχετε την «εμπειρία» του café Noir και στο σπίτι.

Emma O’ Connell


ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ MOTORRAD HANGAR

DUBENDORTSTRASSE 153

Πέμπτη-Παρασκευή 17.00-23.00,

Σάββατο 11.00-00.00,

Κυριακή 11.00-21.00

Μπίρα: 5 ευρώ

Κατά κύριο λόγο το Motorrad Hangar είναι ένα συνεργείο για επισκευές παλιών μηχανών. Μπορείς να γίνεις τακτικό μέλος ή απλώς να το επισκέπτεσαι για βόλτα. Ο άντρας μου, φανατικός μηχανόβιος, περνάει εκεί ώρες ολόκληρες μαστορεύοντας την αγαπημένη του Triumph Bonneville. Εγώ αντίστοιχα περνάω ευχάριστα κάμποσα απογεύματα κοντά του, συχνά χαζεύοντας τον κόσμο που γυαλίζει την παλιά του Harley. Το προσωπικό είναι φιλικό και στο υπόγειο υπάρχει αίθουσα μπόουλινγκ. Σερβίρουν αξιοπρεπή καφέ κι αν πεινάσετε, στην αυλή θα βρείτε μπάρμπεκιου για να ψήσετε λουκάνικα και να πιείτε μια παγωμένη μπίρα.

Emma O’ Connell


ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ WIDDER BAR & KITCHEN

WIDDERGASSE 6

Κυριακή-Τετάρτη 11.30-01.00,  

Πέμπτη-Σάββατο: 11.30-02.00  

Τηλ. (+41) 442242412

Καϊπιρίνια 17 ευρώ

Με προτροπή της φίλης που συνόδευα, διασχίσαμε την κομψή Bahnhotstrasse με τις ακριβές βιτρίνες, περάσαμε από την οδό Augustinergasse και συνεχίσαμε με προορισμό το ξενοδοχείο Widder με το φημισμένο πιάνο μπαρ. Δεν είχε καμία σχέση με την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα, προ επταετίας. Τότε ήταν σχεδόν άδειο, με ενοχλητικά δυνατό φωτισμό και λιγοστούς ηλικιωμένους θαμώνες. Τα χρόνια που πέρασαν του έδωσαν χαρακτήρα και πολυσυλλεκτικό πελατολόγιο. Ζητήστε το πρόγραμμα με τις συναυλίες – όλο και κάτι θα βρείτε που αξίζει την προσοχή σας.   

Miltiadis Sarakinos

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή