Στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Σκόπια απεστάλη σήμερα η ρηματική διακοίνωση του ελληνικού  Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία κοινοποιείται στην γείτονα η κύρωση εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Με την κοινοποίηση της ρηματικής διακοίνωσης της Αθήνας στην κυβέρνηση των Σκοπίων, ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο βήμα.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα πρέπει να στείλουν κοινή επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, στον οποίο και θα κοινοποιούν τη μεταξύ τους συμφωνία. To σχέδιο της κοινής επιστολής προς τον ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει ήδη συμφωνηθεί.

Στη συνέχεια, η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να ενημερώσει τον ΟΗΕ και όλους τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους συμμετέχει για την αλλαγή της ονομασίας και τις υπόλοιπες μεταβολές που επέρχονται βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή