Καμία υποχώρηση από τον Νικολάς Μαδούρο

Καμία υποχώρηση από τον Νικολάς Μαδούρο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. «Συμμορία εξτρεμιστών» αποκάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο BBC, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για την κρίση που μαστίζει τη χώρα του.

Ο πρόεδρος Μαδούρο υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, εκτιμώντας ότι αυτή θα αποτελέσει αφορμή για αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση. Ο Μαδούρο αντιμετωπίζει ασφυκτικές πιέσεις από τη Δύση για να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές. Την ίδια ώρα, ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος και έχει αναγνωρισθεί από τις περισσότερες χώρες της Δύσης, κάλεσε τους οπαδούς του σε νέα διαδήλωση χθες το βράδυ στους δρόμους του Καράκας.

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια του BBC στο Καράκας, ο πρόεδρος Μαδούρο είπε: «Πρόκειται για πολιτικό πόλεμο, με τη μια πλευρά να εκφράζει τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και της ακροδεξιάς κλίκας του Λευκού Οίκου, που στοχεύει να καταλάβει τη Βενεζουέλα. Ο Τραμπ είναι ρατσιστής και θαυμαστής της Κου Κλουξ Κλαν. Μας μισεί και μας περιφρονεί».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε χθες ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ, ύστερα από μία δεκαετία διπλωματικής απομάκρυνσης εξαιτίας της αλληλεγγύης του καθεστώτος Τσάβες προς τους Παλαιστινίους.

«Εχω τη χαρά να αναφέρω ότι η διαδικασία σταθεροποίησης των σχέσεων της Βενεζουέλας με το Ισραήλ βρίσκεται σε καλό στάδιο, ενώ αναμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσουμε την επανέναρξη λειτουργίας της πρεσβείας στο Ισραήλ», είπε χθες ο Χουάν Γκουαϊδό, σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «Γιζραέλ Χαγιόμ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή