Η δράση των Αλβανών κρατουμένων που εμπλέκονται στη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου και άλλες υποθέσεις

Η δράση των Αλβανών κρατουμένων που εμπλέκονται στη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου και άλλες υποθέσεις

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποψία ότι ο ένας από τους δύο Αλβανούς κρατούμενους, που απέδρασαν στις αρχές του έτους από τη Δ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού επρόκειτο να συμμετάσχει σε τρομοκρατική ή άλλου σοβαρού ποινικού ενδιαφέροντος ενέργεια αποτέλεσε αφορμή για να έρθει στο φως η δράση των Αλβανών κρατουμένων που εμπλέκονται στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχαλη Ζαφειρόπουλου και άλλες υποθέσεις.

Στο επίκεντρο έρευνας που διεξήγαγε από τις αρχές του χρόνου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται Αλβανός βαρυποινίτης , που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στο φόνο του ποινικολόγου (σ.σ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλου). Από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων φέρεται να προκύπτει ότι αυτός έδωσε την εντολή για το φόνο του άλλοτε συνεργού του, επίσης Αλβανού Άρμπερ Μπάκο την 14η Ιανουαρίου στον Κορυδαλλό.

Σκοπός του ήταν να «χρεώσει» στον Μπάκο την ηθική αυτουργία στο φόνο του Ζαφειρόπουλου (σ.σ. η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη), κατηγορία που αντιμετωπίζει και ο ίδιος.  Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακούγεται να επιπλήττει τον έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να δολοφονήσει τον Μπάκο μέσα στο κελί αλλά σε κοινόχρηστο χώρο της πτέρυγας με συνέπεια η σκηνή της δολοφονίας να καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να «καεί» ο 25χρονος Έλληνας συνεργός, στον οποίο μετά την αποφυλάκισή του, σκόπευε να αναθέσει «δουλειές» στο νησί, πιθανότατα τη Μύκονο.

Από την αστυνομική έρευνα φέρεται να προέκυψε ακόμα ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον αιφνίδιο θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμενου, την 28η Ιανουαρίου στον Κορυδαλλό, προκειμένου να παγιδεύσει τον έγκλειστο για την υπόθεση Energa επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Πως θα συνέβαινε αυτό; Στόχος του ήταν να εμφανίσει το θάνατο του κρατουμένου ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης, με δήθεν ηθικό αυτουργό τον Φλώρο. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος Αλβανός ποινικός είχε μαζί με τον δολοφονημένο Αρμπερ Μπάκο και έναν ακόμα συνεργό τους, τον Ολντι Ντούλτσε, εμπλοκή στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το 2014 στην Πεντέλη. Ως ηθικός αυτουργός για εκείνη την υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση ο Αριστείδης Φλώρος.  

Ακόμα, αποκαλύπτεται ότι την 7 και 8 Φεβρουαρίου με το ίδιο ακριβώς τέχνασμα που  είχαν χρησιμοποιήσει για να προσεγγίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, η ομάδα του Αλβανού βαρυποινίτη αποπειράθηκε να εκβιάσει τον δικηγόρο Δημήτρη Τσοβόλα ζητώντας του 7.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι ενώ του είχαν καταβάλλει τα χρήματα εκείνος δεν τους είχε εκπροσωπήσει σε παλιά ποινική τους υπόθεση. 

 Στη δικογραφία που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγείται ο συγκεκριμένος πάντα Αλβανός βαρυποινίτης, αναφέρονται 13 άτομα, 8 Αλβανοί και 5 Έλληνες.  Από τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά ότι «ηγετικά στελέχη της οργάνωσης συνεννοούνται , κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή