Κρήτη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των άτυχων αγνοουμένων στον Γεροπόταμο

Κρήτη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των άτυχων αγνοουμένων στον Γεροπόταμο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες στο Γεροπόταμο, για τον εντοπισμό των 4 μελών μιας οικογένειας, που επέστρεφε με αυτοκίνητο, από γαμήλια εκδήλωση στις Μοίρες. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, μετά από 35 ώρες ερευνών, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν, νεκροί, οι τέσσερις αγνοούμενοι. Δυο αδελφές 29 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μίας και η μητέρα τους.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια, ποιος ήταν και σε ποια θέση, μέσα στο αυτοκίνητο» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Π.Υ. Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που διευκρίνισε ότι αυτή την ώρα μια τέτοια εκτίμηση, θα ήταν παρακινδυνευμένη.

Για μια «δύσκολη επιχείρηση», έκανε λόγο ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης που εξήγησε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία, ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στις έρευνες.

Κρήτη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των άτυχων αγνοουμένων στον Γεροπόταμο-1

«Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης που εξήγησε ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού.

«Είχε πέσει η στάθμη του νερού και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου» είπε ο κ. Λαγουδάκης. Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και η ανάσυρση του αυτοκινήτου, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, με τις σωρούς να μεταφέρονται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ.

Κρήτη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των άτυχων αγνοουμένων στον Γεροπόταμο-2

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε κάποιες εκατοντάδες μέτρα, από το σημείο που το όχημα παρασύρθηκε τη νύχτα του Σαββάτου. Οι αρχές ενημερώθηκαν από τους ίδιους τους επιβάτες, για το τι είχε συμβεί, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών, λίγο πριν τη μια μετά τα μεσάνυχτα, κάλεσαν στην Αστυνομία και ζήτησαν βοήθεια. Η πρώτη κλήση έγινε από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29 χρόνο άνδρα.

Μαλιστα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στις κλήσεις αυτές, ενημέρωσαν ότι στο αυτοκίνητο είχαν αρχίσει ήδη να μπαίνουν νερά.

Κρήτη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των άτυχων αγνοουμένων στον Γεροπόταμο-3

 Αν και οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, επί 35 ώρες δεν υπήρχε αποτέλεσμα. «Τα ορμητικά νερά, η λάσπη, τα καλάμια και η θολούρα, δεν βοηθούσε τις έρευνες, ούτε και των δυτών που έπεσαν μέσα στο ποτάμι, με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα» είπε ο κ. Λαγουδάκης. Στις έρευνες συμμετείχε, χθες, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα, ένα "drone" της Πυροσβεστικής και έξι δύτες, ενώ στο σημείο που εκβάλει ο Γεροπόταμος, υπήρχε και σκάφος του Λιμενικού.

Οικογενειακή Τραγωδία

Η 28χρονη άτυχη γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο όχημα, ήταν σύζυγος του 29χρονου και ήταν γονείς ενός βρέφους έξι μηνών. Μάλιστα τις έρευνες παρακολουθούσε από κοντά ο πατέρας του 29χρονου που δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, όταν οι δύτες ανέσυραν τις σωρούς. Λίγα λεπτά μετά την ανάσυρση των πτωμάτων, ανασύρθηκε και το όχημα.

Εκείνο πάντως που δήλωσε ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης ήταν ότι το συγκεκριμένο πέρασμα, το οποίο προσπάθησαν να διασχίσουν οι τέσσερις άτυχοι επιβάτες του οχήματος, είναι πολύ επικίνδυνο όταν βρέχει. «Υπάρχουν περίπου 10 τέτοια σημεία στην περιοχή. Είναι πολύ επικίνδυνα όταν βρέχει, γιατί περνάει πολύ νερό» τόνισε ο κ. Αρμουτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή