Tudor Hall: Άρχισε η περίοδος του κυνηγιού

Tudor Hall: Άρχισε η περίοδος του κυνηγιού

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνική κουζίνα αξιώσεων και εποχικά μενού σε ένα από τα κομψότερα εστιατόρια της πόλης.

Η θέση: Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου King George, στην πλατεία Συντάγματος.

Η ατμόσφαιρα: Σε αυτή τη σάλα θα υποκλιθείτε στην κομψότητα που εδώ εκφράζεται με νεοκλασικό στυλ. Φρέσκα λουλούδια, ένα τζάκι που καίει, υπέροχα σερβίτσια και φροντισμένη art de la table.

Το φαγητό: Κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά σε ένα πιάτο του Αλέξανδρου Κοσκινά σκέφτομαι πως αυτός ο μάγειρας κατέχει τις τεχνικές, έχει γούστο και αίσθηση του μέτρου. Από τη χρήση του σπετσερικού, που κάνει την στυλάτη σάλα του 7ου ορόφου να μοσχοβολάει σαν κερκυραϊκό καντούνι, αλλά και από τα φινετσάτα αυγολέμονα που κατά καιρούς έχουμε γευτεί ως εμβόλιμα εποχικά πιάτα στο έμμετρο μενού του Tudor Hall, έχει αποδειχθεί μεταξύ άλλων, ένας ικανότατος saucier.

Ελληνική κουζίνα στην πιο μοντέρνα έκφρασή της, κομψή όπως όλα εδώ. Από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα ο Κοσκινάς δανείζεται πολλές συνταγές και τις ντύνει με αέρινες ή λείες και απαλές σάλτσες. Έχουμε δοκιμάσει εξαιρετικό σοφρίτο, ρουστίκ γιουβαρλάκια, λαχανοντολμάδες θαλασσινών και πολλά ακόμα αστικά ελληνικά πιάτα.Αξίζει να έρθετε ως εδώ για να δοκιμάσετε το μπαρμπούνι σαβόρο με γλυκόξινη σάλτσα, όξινο τόσο όσο, ισορροπεί με τη γλύκα του πουρέ καρότου που το συνοδεύει. Και το μπαρμπούνι, χάρμα.

Tudor Hall: Άρχισε η περίοδος του κυνηγιού-1

Αυτή τη φορά όμως ήρθαμε για το τρέχον μενού με τέσσερα πιάτα με κυνήγι- ελάφι, φραγκόκοτα, λαγό και αγριογούρουνο. Στο τραπέζι ήρθε πρώτα χειροποίητο βούτυρο με αλάτι, ποικιλία ψωμιού, ελιές μαριναρισμένες σε πορτοκάλι. Στη σαλάτα με τις τραγανές πρασινάδες «έσκαγαν» δροσερά αρώματα από τα φύλλα μέντας και τον βασιλικό. Δουλεμένη κι αυτή, αναζωογονητική. Δοκιμάσαμε τη φραγκόκοτα. Το πουλερικό τεμαχίστηκε μπροστά μας και πήραμε ο καθένας από ένα στήθος και ένα μπούτι. Ήταν οι καλοί μου τρόποι και η υποχρέωση σε τέτοιους χώρους να τρώμε με μαχαιροπίρουνα και όχι με τα χέρια, που με έκαναν να συνεχίσω να κρατάω τα βαρύτιμα σερβίτσια τους.

Η φραγκόκοτα ήταν ψημένη στην εντέλεια, με μια νόστιμη, τραγανή πέτσα. Συνοδευόταν από τσάτνει από φιρίκι και μήλο και σάλτσα γκρέιβι από το πουλερικό, αλλά ένα μαγικά ψημένο κρέας μάλλον δεν χρειάζεται να αρτυθεί επιπλέον. Αρκούσε ο αεράτος πουρές-μουσελίν πατάτας, κομψός και απαλός, που εξισορροπούσε την αγριάδα του «κυνηγιού». Στα ραβιόλι με τον λαγό, αγκινάρες και σάλτσα τρούφας η σάλτσα πρωταγωνιστούσε. Άλλο ένα πιάτο που ο Κοσκινάς δείχνει την απόλυτη μαγειρική του εγκράτεια προς τη χρήση των ορθών υλικών και ποσοτήτων. Το δείπνο έκλεισε με σφαίρες από σοκολάτα, ταχίνι, μέλι, σύκο και μαρμελάδα πορτοκάλι σε ένα υπέροχα δομημένο επιδόρπιο.

Η κάβα: Έχει διακριθεί από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του με την ειδικό βραβείο Best of Award of Excellence από το έγκριτο περιοδικό οίνου «Wine Spectator». Επιλογές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, παλαιό και νέου. Υπάρχουν επιλογές ιδανικών ταιριασμάτων, με επιδόρπιους οίνους και τα γλυκά του φημισμένου pastry chef Arnaud Larher που σερβίρονται στο εστιατόριο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε κάτι περισσότερο από 60 ευρώ/ άτομο, για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Αν ακόμα δεν έχετε δοκιμάσει το μενού του κυνηγιού, να το κάνετε όσο ακόμα το τζάκι ανάβει στη σάλα, μόνο για να μην σας λείψει ο χειμώνας από αυτή την εμπειρία. Διαθέσιμο μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Tudor Hall, Βασιλέως Γεωργίου Α' 3 Σύνταγμα, ξενοδοχείο King George, T/210-32.22.210.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή