Four terroirs

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα παράθυρα ανοίγονται στον οινικό μας κόσμο. Δυο παράθυρα που αντικρίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιονίου. Είναι τα νεαρά χαϊδεμένα κτήματα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή στην Σαντορίνη και στην Ηλεία. 

Για τον Γεροβασιλείου το Ασύρτικο είναι η σπονδυλική στήλη του ελληνικού κρασιού. Το δουλεύει από την εποχή που ήταν οινολόγος του Porto Carras. Ο Τσακτσαρλής με την ετικέτα Αρετή δημιούργησε στο Παγγαίο ένα Ασύρτικο κοντινό στη Σαντορίνη κι όχι στα Ασύρτικα της Β. Ελλάδας. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να βρουν το κατάλληλο αμπελοτόπι στην θεϊκή Σαντορίνη. Το στοίχημα παίχτηκε στην απείραχτη ακόμα Θηρασία. Το Κτήμα Μικρά Θήρα, όπως είναι η λόγια ονομασία του νησιού, έδωσε τους πρώτους καρπούς το 2018. Το Τerrasea από τα αμπέλια της Θηρασιάς, με σαγηνευτική οξύτητα, ορυκτότητα και μια σπινθηροβόλα αλατότητα στο στόμα που προκαλούν για άλλη μια γουλιά και την Santorini, από σταφύλια του νησιού, ένα Ασύρτικο με αρωματική πληθωρικότητα και διακριτική μεταλλικότητα. 

Four terroirs-1
Four terroirs-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή