ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργείται Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία αρχείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναμένεται να μετατραπεί έως το ερχόμενο φθινόπωρο το κτίριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, που βρίσκεται στον προβλήτα Α' του λιμανιού και από τον Οκτώβριο του 2018 πέρασε στα «χέρια» του κεντρικού δήμου.

Η διάθεση του κτιρίου, μετά από σχετικό αίτημα του πανεπιστημίου, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με στόχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - που θα αποτελεί σύμπραξη του δήμου Θεσσαλονίκης με το ΑΠΘ - να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μαθητές, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα περιέχει, μεταξύ άλλων, συλλογές απολιθωμάτων, ορυκτών, φυτών, ζώων και εντόμων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται διάσπαρτες σε χώρους του ΑΠΘ καθώς και περιοδικές εκθέσεις.

Ο πρύτανης, Περικλής Μήτκας, είπε πως «φιλοδοξία μας είναι να στεγαστούν όλες οι συλλογές που βρίσκονται σε διάφορα μέρη τμήματα του πανεπιστημίου. Η πρώτη εγκατάσταση δεν νομίζω ότι τα χωράει όλα, όμως είναι μια αρχή για να γίνει γνωστό το Μουσείο και να αναπτυχθεί μια δραστηριότητα που θα φέρει μαθητές και επισκέπτες στην πόλη». .

Ο κ. Μπουτάρης διευκρίνισε ότι δεν θα παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κτίριο, αλλά θα γίνει μία προγραμματική συμφωνία με το ΑΠΘ και πως επιθυμία όλων είναι «να βγουν οι συλλογές του πανεπιστημίου και να γίνουν γνωστές στην πόλη».

Το επόμενο διάστημα θα τρέξουν οι διαγωνισμοί και οι εργασίες στο κτίριο του λιμανιού καθώς επιδίωξη είναι να λειτουργήσει το Μουσείο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνδυαστεί με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ