Χρόνιο πρόβλημα για τη Νομική τα ναρκωτικά

Χρόνιο πρόβλημα για τη Νομική τα ναρκωτικά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση δημιουργία ενός καφέ στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, το οποίο θα έχει stand βιβλίων και θα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο Ιντερνετ, προανήγγειλε χθες ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης και της χρήσης ναρκωτικών επί της οδού Μασσαλίας, δίπλα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Αυτή ήταν η μόνη δέσμευση του κ. Καμίνη σε εκδήλωση της Νομικής, το προσωπικό της οποίας –φοιτητές, διδάσκοντες, υπάλληλοι– αντιμετωπίζει το πρόβλημα καθημερινά.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Πόλη και Πανεπιστήμιο. Μια συνύπαρξη με δυσκολίες» και η πρόσκληση υπογραφόταν από την κοσμήτορα της σχολής Καλλιόπη Α. Χριστακάκου-Φωτιάδη. Η εκδήλωση δεν γνωστοποιήθηκε ευρέως στο πανεπιστήμιο, παρόλο που η πρόθεση για πραγματοποίησή της ήταν γνωστή εδώ και καιρό. «Ο δήμαρχος ήθελε να την κάνουμε νωρίτερα, αλλά είχαμε την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου», ανέφερε η κ. Χριστακάκου-Φωτιάδη.

Παρ’ όλα αυτά, η αδυναμία να αρθρωθεί μια πολιτική πρόταση, τόσο από τον κ. Καμίνη όσο και από την κοσμήτορα, για ένα γνωστό πρόβλημα εξέθεσε τους διοργανωτές στο μικρό ακροατήριο της αίθουσας Οικονομίδου των 210 θέσεων. Ενδεικτικά, ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών είναι σύνθετο και απαιτεί πολιτική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων και, εύλογα, τη συνδρομή του δήμου. «Τα καλοκαίρια λέμε στις φοιτήτριές μας να μη φορούν ανοικτά παπούτσια, γιατί υπάρχουν σύριγγες κάτω», είπε η κ. Χριστακάκου-Φωτιάδη. Από την άλλη, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, αναπληρωτής κοσμήτορας της σχολής, χαρακτήρισε την εκδήλωση «ένα βήμα για το πρόβλημα».

Ωστόσο, το θέμα έχει δημοσιοποιηθεί από την προηγούμενη ηγεσία της Νομικής, ενώ έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την αντιμετώπισή του. Μάλιστα, η υπενθύμιση από τον καθηγητή της σχολής Γεώργιο Γεραπετρίτη των μηνυτήριων αναφορών, ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε τον δήμαρχο για «ευχολόγια», εξόργισε τον κ. Καμίνη. «Ηταν ευθύνη της σχολής να έχετε γεμάτη την αίθουσα. Ο δήμος έχει ευθύνη για όλη την πόλη. Ημουν μόνος μου σε πολλά πράγματα. Η χώρα έχει γεμίσει μηνυτήριες αναφορές για χίλια δυο ζητήματα. Ευθύνη για την κατάσταση έχει και η Νομική», ξεσπάθωσε ο κ. Καμίνης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναπάντητα τα ερωτήματα για την πραγματική στόχευσή της. Ο κ. Καμίνης διέψευσε ότι ήταν προεκλογική, αφού δεν θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, ενώ μάλλον οι ευρωεκλογές δεν αφορούν το πολιτικό ακροατήριο της Νομικής. Οσο για την πιθανότητα ο κ. Καμίνης να επιστρέψει στο ΕΚΠΑ και να θέσει υποψηφιότητα για πρύτανης, ο νόμος ορίζει ότι προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να βρίσκονται στη βαθμίδα τουλάχιστον του αναπληρωτή καθηγητή. Ο κ. Καμίνης προς το παρόν είναι επίκουρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή