Με ένα γλυπτό από άμμο επέλεξε να εκφράσει την αντίθεση του στον Πόλεμο του Κόλπου και την προσευχή του για ειρήνη ο Αμερικανός γλύπτης Ουόλτερ Μακντόναλντ, σε μία παραλία του νησιού Νότιο Πάντρε του Τέξας, το 1991. (AP Photo/Delcia Lopez)


Λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ιστορικό ταξίδι του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα, ο αστροναύτης και μετέπειτα γερουσιαστής του Οχάιο, Τζον Γκλεν, γίνεται ο δέυτερος άνθρωπος και ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, το 1962. Εδώ, ο θαλαμίσκος Friendship 7, στον οποίο επέβαινε, εκτοξεύεται από την πολεμική αεροπορική βάση Κέιπ Κανάβεραλ, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Το διαστημικό ταξίδι του Γκλεν θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από πέντε ώρες. (AP Photo)


Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γκλεν ετοιμάζεται να γίνει ο πρωταγωνιστής μίας από τις πιο ιστορικές στιγμές στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, καθώς πραγματοποιούνται οι τελευταίες «πινελιές» στην προσαρμογή της διαστημικής στολής του, λίγο πριν από την εκτόξευση του θαλαμίσκου Friendship 7, με τον οποίο θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη, στην πολεμική αεροπορική βάση Κέιπ Κανάβεραλ, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, το 1962. (AP Photo)


Ο σκύλος του Ρόναλντ Ρήγκαν, Λάκι, τραβάει ενθουσιασμένος τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς ο τελευταίος πραγματοποιεί έναν ήρεμο περίπατο στον κήπο του Λευκού Οίκου με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, στο πλαίσιο μίας επίσκεψης της τελευταίας στις ΗΠΑ, το 1985. (AP Photo/Barry Thumma)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ