Συνεργασία ΣΕΒ – Alba για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Συνεργασία ΣΕΒ – Alba για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ζήτημα επιβίωσης» για τη χώρα αποτελεί πλέον η σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, κατά τον Μάρκο Βερέμη, συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Upstream.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του Alba «Μαζί στη γνώση», ο κ. Βερέμης, πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece), επεσήμανε ότι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, που σηματοδοτεί και την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας, αποτελεί μια πρόκληση για την Ελλάδα.

«Σύμφωνα με διεθνές οικονομικό φόρουμ, θα πρέπει να επικεντρωθεί κανείς σε πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι μηχανές». Αυτό που δεν μπορούν να επιτύχουν είναι η διαχείριση ανθρωπίνων σχέσεων, η διαχείριση μιας ομάδας –που αποτελεί βασικό προσόν ενός δημιουργικού ηγέτη– καθώς και η δημιουργικότητα και οι κοινωνικές δεξιότητες, ανέφερε ο ίδιος.

Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του Alba στοχεύει στην ανάπτυξη τέτοιων δεξιοτήτων, βοηθώντας τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Η δράση «Μαζί στη γνώση» περιλαμβάνει δράσεις τριετούς διάρκειας οι οποίες απευθύνονται σε στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ. Αρχικά, αφορούν τη συμμετοχή στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba ανώτερων στελεχών του ΣΕΒ και επιχειρήσεων μελών του, ως ομιλητών, με στόχο τη μεταφορά γνώσης στους σπουδαστές.

Επίσης, ο ΣΕΒ παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του να υποστηρίξουν την εξέλιξη κυρίως νεότερων στελεχών, μέσα από δέσμη υποτροφιών για συμμετοχή στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Alba, ενώ οργανώνονται σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα στελέχη των επιχειρήσεων, διάρκειας έως 300 ωρών τον χρόνο. Ειδική μνεία έγινε στο κέντρο αριστείας του ΣΕΒ για τη δημιουργική ηγεσία, που βοηθάει τα στελέχη να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες. Ο διευθυντής του κέντρου αριστείας, καθηγητής Χαράλαμπος Μαινεμελής, επεσήμανε ότι «η τεχνολογική καινοτομία και η παγκοσμιοποίηση μεταβάλλουν ταχύτατα τη φύση και το περιεχόμενο της εργασίας διεθνώς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή