Ενέσεις ηθικού από Τσίπρα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενέσεις αισιοδοξίας ενόψει εκλογών, προσπάθεια να μείνει πίσω το «θέμα Πολάκη» με την ανακοίνωση των τελευταίων θετικών πρωτοβουλιών αλλά και άρωμα Κεντροαριστεράς περιελάμβανε το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο μετά τον τελευταίο μικρό ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του τα όσα «θετικά έχει ήδη πετύχει η ελληνική οικονομία» –αναφέρθηκε επί παραδείγματι στη μείωση της ανεργίας «που βρίσκεται στο 18,5%, στο χαμηλότερο σημείο της από το 2011»– εστίασε στις επερχόμενες εκλογικές μάχες που έχει να δώσει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να εμφυσήσει «κλίμα αισιοδοξίας» αλλά και «αντεπίθεσης» στις τάξεις της κυβέρνησής του. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες επανέλαβε πως θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα δώσει τη μάχη του επί ίσοις όροις με τη Ν.Δ. Επιχειρηματολογώντας πάνω στο σκεπτικό του και δίνοντας ταυτόχρονα και την οπτική που έχει ο ίδιος για τις δημοσκοπήσεις, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολίτες που βλέπουν στην καθημερινότητά τους τη βελτίωση των πραγμάτων και οι οποίοι «στην πλειοψηφία τους βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος αλλά και των μετρήσεων». Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θέλησε να «ακυρώσει» τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων (χθες για παράδειγμα η Public Issue έδωσε προβάδισμα 14,5 μονάδων της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες κάθε άλλο παρά ανάκαμψη δείχνουν για την κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως το Μαξίμου έχει ολοκληρώσει σχεδόν το σύνολο των θετικών μέτρων που έχει στη φαρέτρα του. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός επέλεξε χθες να ρίξει και τα τελευταία «όπλα» στη μάχη.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει αφενός στην επιδότηση ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους και αφετέρου θα θεσμοθετήσει το πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου, που συμφωνήθηκε με τις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα. Οσον αφορά το θέμα των τελευταίων ημερών με τον κ. Πολάκη, ο πρωθυπουργός επέλεξε μέσω επίθεσης στον κ. Στουρνάρα την κάλυψη του υπουργού του. Χωρίς να κατονομάσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κατέταξε στους «υπερτιμημένους τεχνοκράτες» που όταν όμως «διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια». Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε τη διαμάχη «μικροπολιτική αντιπαράθεση και παραπολιτικό κουτσομπολιό», καλώντας τους υπουργούς του να μην παρασύρονται.

Από το μενού του υπουργικού συμβουλίου δεν θα μπορούσε να λείψει το «προοδευτικό μέτωπο». Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τα νέα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία όπως είπε «ενώνουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση». Θέλοντας παράλληλα να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του για προσχωρήσεις χωρίς «πολιτικό πρόσημο», ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως «αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό», εννοώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πάντα τον κορμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή