Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση φόρων τον πρώτο μήνα

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση φόρων τον πρώτο μήνα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα πρόσωπα που συμβολίζουν το άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία και τη διεύρυνση σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους ανακοίνωσε η Πειραιώς για το ευρωψηφοδέλτιό της, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα 15 στελεχών που διεκδικούν για πρώτη φορά ψήφο. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κομματική εκδήλωση επανέλαβε ότι πρέπει να σταλεί στην κυβέρνηση το συντριπτικό μήνυμα «φύγετε να ανασάνει η Ελλάδα», σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη, επειδή «θα ήταν σαν να απαρνιέται τον ίδιο του τον εαυτό», και κάλεσε τα στελέχη του σε εγρήγορση, τονίζοντας ότι ο αντίπαλος είναι «επικίνδυνος».

Στην ανακοίνωση με την οποία η Πειραιώς συνόδευσε τα ονόματα, υπογραμμίζεται ότι «έχουν όλοι ξεχωριστή προσωπική διαδρομή, καθώς έχουν δώσει ήδη δείγματα γραφής στον επαγγελματικό τους βίο και στην κοινωνία των πολιτών». Σημειώνεται ότι ο λόγος που οι 15 ανακοινώθηκαν χωρίς να έχει ανακοινωθεί η πλήρης ευρωλίστα είναι ότι είναι πρωτοεμφανιζόμενοι και άρα χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα στο σύνολο της επικράτειας. Με τους 15, τους νυν ευρωβουλευτές που θα είναι πάλι υποψήφιοι (πλην της Μαρίας Σπυράκη, που θα είναι υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης) και τους εν ενεργεία βουλευτές που έχουν ανακοινωθεί (Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Κατερίνα Μάρκου) συμπληρώνονται 22 από τα 42 πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ευρωλίστα. Τα υπόλοιπα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου. «Με την ανακοίνωση των 15», σημειώνει η Πειραιώς, συνεχίζεται η διαδικασία της ανανέωσης και της διεύρυνσης της Ν.Δ.», κάτι που αποτελεί προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη.

Διεύρυνση σηματοδοτείται από τις υποψηφιότητες του πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Μαλλιά και του καθηγητή στην Οξφόρδη Παύλου Ελευθεριάδη, καθώς υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι ήταν υποψήφιοι με το Ποτάμι το 2014 και το 2015. Σε κάθε περίπτωση, το νήμα που μοιάζει να ενώνει και τους 15, παρά τις διαφορετικές προσωπικές, πνευματικές και επαγγελματικές αφετηρίες και διαδρομές, είναι ότι σηματοδοτούν το άνοιγμα στην κοινωνία, είτε αυτή αφορά την αγορά και την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα είτε τον δημόσιο τομέα (υπάρχουν δύο δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ), τα πανεπιστήμια, την Υγεία, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Μηνύματα προς επενδυτές

Μηνύματα προς επενδυτές και όχι μόνον απηύθυνε την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τη συνέντευξή του στο CNBC. Προανήγγειλε ότι βασική του προτεραιότητα, τον πρώτο κιόλας μήνα διακυβέρνησης, είναι η μείωση των φόρων και στη συνέχεια, μέσα σε 12 μήνες, η επαναδιαπραγμάτευση του πρωτογενούς πλεονάσματος και αμέσως μετά, όπως σημείωσε, «το 80% από τη μείωσή του θα διοχετευθεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση φόρων. Ετσι θα απελευθερώσουμε την οικονομία, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για «επιθετική και ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση», επαναλαμβάνοντας τον στόχο του για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του είναι ρυθμοί ανάπτυξης της τάξεως του 4%, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα μέσα σε 18 μήνες από την έναρξη διακυβέρνησης της Ν.Δ.: «Θα στείλουμε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις κεφαλαιαγορές. Εχω δεσμευθεί ότι θα φέρω την Ελλάδα πίσω σε επενδυτική βαθμίδα μέσα σε 18 μήνες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή