Ασπρόμαυρη γοητεία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 28 Νοεμβρίου του 1966, η Λι και ο Στανισλάς Ράτζιβιλ βρίσκονται ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους του «πάρτι του αιώνα», του Black and White Ball, που διοργανώνει ο στενός φίλος εκείνης, Τρούμαν Καπότε, προς τιμήν της Κάθριν Γκρέιαμ στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης. Το ζεύγος είναι γνωστό με τον πριγκιπικό του τίτλο, ο οποίος προέρχεται από τις πολωνικές ρίζες του εμιγκρέ Στανισλάς. Όμως, και η Λι, μικρότερη αδελφή της Τζάκι Μπουβιέ-Κένεντι, ανήκει στην αμερικανική «αριστοκρατία».

Οι σχέσεις των δύο σοφιστικέ γυναικών είναι περίπλοκες· άλλοτε στενές, όπως την εποχή που η Λι αποδεικνύεται γερό στήριγμα για την Τζάκι μετά τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι, και άλλοτε τεταμένες, όπως όταν η Τζάκι αναπτύσσει δεσμό με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον οποίο έντονες φήμες θέλουν να συνδέεται και με τη Λι. 

Στη σκιά μιας «μυθικής» αδελφής, η Λι ξεδιπλώνει τη δική της πορεία. Ανεβαίνει με περιορισμένη επιτυχία στη σκηνή ως ηθοποιός, ακολουθεί τους Ρόλινγκ Στόουνς σε τουρνέ, βρίσκεται στον στενό κύκλο του Άντι Γουόρχολ, ασχολείται επαγγελματικά με τη διακόσμηση, εργάζεται ως επιτυχημένο στέλεχος δημοσίων σχέσεων στον οίκο Armani και παντρεύεται τον τρίτο της σύζυγο, σκηνοθέτη Χέρμπερτ Ρος. Πηγή έμπνευσης σχεδιαστών μόδας, η Λι διακρίνεται για το υπέροχο στιλ της, αλλά και για το κοφτερό της χιούμορ. Γοητευτική φιγούρα ενός όμορφου κόσμου, που δεν υπάρχει πια, πεθαίνει από φυσικά αίτια στις 15 Φεβρουαρίου στο διαμέρισμά της στο Upper East Side του Μανχάταν, σε ηλικία 85 χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή