Smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη παρουσίασε η Samsung

Smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη παρουσίασε η Samsung

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εντυπωσιακή κίνηση έκανε ο όμιλος της Samsung παρουσιάζοντας χθες, μαζί με μια νέα σειρά έξυπνων τηλεφώνων, το πρώτο κινητό Samsung 2000 Fold με αναδιπλούμενη οθόνη και τιμή 1.980 δολαρίων (1.748 ευρώ). Μπορεί πλέον να υπερηφανευθεί ο νοτιοκορεατικός όμιλος για το καινοτομικό του επίτευγμα, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς. Και συμπληρώνει πως με το κινητό αυτό η Samsung απαντά σε όσους την κατηγορούσαν πως δεν προηγείται αλλά έπεται στην αγορά, ενώ με την τιμή των 1.980 δολαρίων θέτει μια νέα προδιαγραφή στην κατηγορία πολυτελών συσκευών.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το νέο πανάκριβο τηλέφωνο της Samsung μοιάζει με το συνηθισμένο έξυπνο κινητό. Οταν είναι κλειστό, η οθόνη είναι στις 4,7 ίντσες, αλλά όταν «ανοίγει» τότε μοιάζει με ένα μικρό tablets με τη διαγώνιο της οθόνης να φθάνει τις 7,3 ίντσες. Η διάθεση στην αγορά των ΗΠΑ ξεκινά στις 26 Απριλίου. Στη χθεσινή παρουσίαση η Samsung, η κορυφαία στην κατασκευή κινητών, δεν έκανε την έκπληξη μόνο με το τηλέφωνο με αναδιπλούμενη οθόνη, αλλά και με το ότι ενημέρωσε αναλυτές και δημοσιογράφους για τα επόμενα βήματά της. Δηλαδή για τα υφιστάμενα μοντέλα της σειράς Galaxy S, που θα φέρουν τεχνολογία 5ης γενιάς. Επιπλέον, λάνσαρε τα νέα μοντέλα της σειράς αυτής, τα Galaxy S10, S10+, S10e και S10 5G. Τα δύο τελευταία μοντέλα είναι εντελώς καινούργια, εκ των οποίων το ένα (S10e) είναι το φθηνότερο και το άλλο κοστίζει πάνω από 1.000 ευρώ.

Ανανέωση

«Μου προκαλεί ενθουσιασμό η αναδιπλούμενη οθόνη», επισημαίνει ο αναλυτής Πάτρικ Μούρχεντ της Moors Insights & Strategy. Και προσέθεσε ότι το νέο αυτό μοντέλο θα βοηθήσει τη Samsung να αναζωογονήσει τις δραστηριότητές της στα κινητά τηλέφωνα, γιατί δέχεται συνεχώς πλήγματα από την κινεζική Huawei. «Πιστεύω πως μπορείς ως εταιρεία να επινοήσεις τον τρόπο με τον οποίο θα κάνεις κάτι καινοτομικό ακόμη και σε ώριμες αγορές», συμπληρώνει ο κ. Μούρχεντ. «Οταν η Apple εισήγαγε πρώτη φορά το iPhone το 2007, όλοι έλεγαν πως πλέον η αγορά έχει ωριμάσει για τα μικρού μεγέθους κινητά των 100 δολαρίων χωρίς οθόνες αφής». Οπως παρατηρεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το εάν θα αποδειχθούν δελεαστικά τα νέα μοντέλα Samsung θα είναι και το βαρόμετρο για τις εξελίξεις στον κλάδο κατασκευής κινητών σε διεθνή κλίμακα.

Ο κλάδος αυτός προσπαθεί να ανακτήσει τον βηματισμό του, αφότου πέρασε μια δεκαετία ζωηρής ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έτος οι εξαγωγές κινητών τηλεφώνων σε διεθνή κλίμακα ελαττώθηκαν στα 1,43 δισεκατομμύρια τεμάχια, δηλαδή ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία μειώθηκαν σε ετήσια βάση. Υπάρχει μια διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των καταναλωτών, οι οποίοι πλέον δεν έχουν την ίδια ζέση να αποκτούν το κάθε νέο μοντέλο και κρατούν περισσότερο διάστημα το παλαιότερο τηλέφωνό τους. Επίσης, δαπανούν λιγότερα για αναβάθμιση συσκευών, όπερ σημαίνει πως εντείνονται οι πιέσεις στις εταιρείες να προσφέρουν κάτι πραγματικά πρωτότυπο.

Επιπλέον, όταν τα κορυφαία κινητά κοστίζουν 1.000 δολάρια και πλέον, οι καταναλωτές στρέφονται σε λιγότερο διάσημες εταιρείες, όπως οι κινεζικές Huawei Technologies, Oppo και Χiaomi – αυτή η αλλαγή πλεύσης έδωσε τη δυνατότητα σε αυτές τις εταιρείες να ενισχυθούν σταδιακά και πλέον να απειλούν ευθέως τη Samsung. Στην Κίνα, τέλος, η Samsung έχει σχεδόν εξοβελιστεί από την αγορά εξαιτίας της δυναμικής διείσδυσης της Huawei.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή