To Solidarity Now κλείνει έξι χρόνια ζωής και στέκεται στο πλευρό χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη

To Solidarity Now κλείνει έξι χρόνια ζωής και στέκεται στο πλευρό χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013 από ελάχιστους ανθρώπους. Στη συνέχεια, όμως, συσπείρωσε εκατοντάδες συνοδοιπόρους και τελικά επέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα με βοήθεια προς χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ο λόγος για το Solidarity Now, μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία με ξεχωριστή προσφορά στην ελληνική κοινωνία, μέσα από το σπουδαίο έργο αλληλεγγύης προς τους ανέργους, τους οικονομικά ασθενέστερους συμπατριώτες μας αλλά και προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια ζωής υποστήριξε έμπρακτα περισσότερα από 300.000 άτομα που είχαν άμεση ανάγκη για την επιβίωσή τους, έτσι ώστε να επιστρέψει η καθημερινότητά τους στο πλαίσιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  

Μόνο τον χρόνο που μας πέρασε, το Solidarity Now βοήθησε πάνω από 2.300 Ελληνες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, να συνδεθούν ξανά με την αγορά εργασίας. Στήριξε περισσότερα από 4.000 παιδιά να επανενταχθούν στην εκπαίδευση ή να ξεκινήσουν τώρα το σχολείο. Διοργάνωσε πάνω από 10.000 δραστηριότητες εκπαίδευσης και έκανε πολλές άλλες κοινωφελείς δράσεις.

To Solidarity Now κλείνει έξι χρόνια ζωής και στέκεται στο πλευρό χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη-1

Επίσκεψη του πρώην γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στο Κέντρο Αλληλεγγύης του Solidarity Now με τον Στέλιο Ζαβό. 

«Ψυχή» του εγχειρήματος ο δραστήριος Στέλιος Ζαβός, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, που εξηγεί στη στήλη, την προσέγγιση αυτής της πρωτοβουλίας: «Το Solidarity Now είναι μία αποστολή για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το δικαίωμα που έχουμε όλοι μας στη ζωή, ανεξαρτήτως των τυπικών διακρίσεων και των απρόβλεπτων συνθηκών που μπορεί να δημιουργηθούν σε όλους μας. Είναι μία συλλογική προσπάθεια για την κοινωνία, για  την άμβλυνση των οξυμένων ανισοτήτων και τη κοινωνική συνοχή, σε μία εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και έντονων μεταναστευτικών ρευμάτων».

Τον συναντήσαμε στην επετειακή συγκέντρωση-κοπή πίτας που διοργάνωσε το Solidarity Now πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων. Το «παρών» έδωσε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, που μίλησε για το σπουδαίο έργο του Solidarity. Ο Νίκος Αλιβιζάτος με τη σειρά του το χαρακτήρισε έναν «ενδιάμεσο θεσμό» από αυτούς που χάθηκαν και διασφάλιζαν άλλοτε την κοινωνική συνοχή. Αυτό το κενό καλούνται να γεφυρώσουν σήμερα με τη δράση τους οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, πρόσθεσε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου.

To Solidarity Now κλείνει έξι χρόνια ζωής και στέκεται στο πλευρό χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη-2

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ μίλησε στην εκδήλωση.

Ο Στέλιος Ζαβός, πάντως, ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα ενταθεί. Σήμερα απασχολεί σε καθημερινή βάση πάνω από 350 ανθρώπους, που δουλεύουν όλοι με πίστη και όραμα. Τους χαρακτηρίζει η έγνοια για τον συνάνθρωπο αλλά και η εμπειρία που έχουν πια αποκομίσει στο να είναι αποτελεσματικοί όταν καλούνται να βοηθήσουν.

«Η πολιτική στην Ελλάδα είναι ρηχή και απευθύνεται κυρίως στα μεσαία στρώματα και όχι σε αυτούς που πραγματικά έχουν μεγάλη ανάγκη», είπε ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, για να εξάρει τον ρόλο της οργάνωσης που σκύβει στους ανθρώπους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

To Solidarity Now κλείνει έξι χρόνια ζωής και στέκεται στο πλευρό χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη-3

Ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης εξήρε την προσπάθεια της οργάνωσης. 

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ευθύμιος Βιδάλης έδωσε έμφαση στη διαφάνεια στους οικονομικούς πόρους με την οποία λειτουργεί το Solidarity Now και στη λογοδοσία προς τους χρηματοδότες και στην κοινωνία. 

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Μαριέττα Προβοπούλου παρουσίασε την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων στην υλοποίηση του έργου. Ηταν μια εκδήλωση που άφηνε χαραμάδα αισιοδοξίας στη χώρα που δοκιμάζεται εδώ και μία δεκαετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή