To All Star Game ήταν η αρχή

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 68o Αll Star Game, η λαμπερή «πασαρέλα» του ΝΒΑ, παρέταξε για ακόμη μία χρονιά όλα τα «βαριά χαρτιά» του πιο δημοφιλούς πρωταθλήματος μπάσκετ (και ένα από τα σημαντικότερα του πλανήτη σε όλα τα σπορ), τα οποία απόλαυσαν εκατομμύρια θεατές κάθε ηλικίας, χρώματος και θρησκείας. Ανάμεσά τους, φυσικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδος όλων των εποχών.

Μαζί με τους αθλητές παρήλασαν, όπως αναμενόταν, οι χορηγοί, οι μάνατζερ και οι παράγοντες των ομάδων, αλλά και στελέχη του ΝΒΑ, καθώς το All Star σηματοδότησε την έναρξη μιας σημαντικής αντίστροφης μέτρησης, η οποία θα κορυφωθεί το καλοκαίρι, σε ό,τι αφορά τα… εσωτερικά ζητήματα του πρωταθλήματος αλλά και τα… εξωτερικά, αφού έπεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Η περίοδος της… αθωότητας, ουσιαστικά, τελειώνει σχεδόν πάντα μόλις σβήσουν τα φώτα του All Star Game, αφού τόσο οι ομάδες όσο και το φίλαθλο κοινό στρέφονται πλέον στα πλέι οφ και στους τελικούς. Για ακόμη μία φορά, η βιομηχανία του ΝΒΑ διαφήμισε το προϊόν της σε κάθε σημείο της υφηλίου, όμως δεν θα μείνει εκεί.

Ηδη, ανακοινώθηκε μια σημαντική καινοτομία: το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ ήλθε σε συμφωνία με το Facebook, θέλοντας να φέρει πιο κοντά τους οπαδούς του απ’ όλον τον κόσμο, κάνοντάς τους ακόμη πιο ενεργούς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ετσι, πάνω από 400 εκατομμύρια φίλοι του ΝΒΑ θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω του Facebook Watch, να αλληλεπιδρούν μέσα από ειδικά events και να παρακολουθούν τη σύνοψη αγώνων τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και μαγνητοσκοπημένους.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που το Facebook Watch είναι ένας χώρος όπου οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να συναντηθούν για να συζητήσουν τα τελευταία νέα σε καθένα από τα τέσσερα πρωταθλήματα NBA (σ.σ. NBA, WNBA, G League, ακόμη και για το video game NBA 2K από το οποίο στα ταμεία της Ενωσης Παικτών θα μπουν την επόμενη επταετία περισσότερα από 1 δισ. δολάρια!)», είπε η Ντέβι Μαχαντέβια, αρμόδια για τον αθλητικό προγραμματισμό του Facebook στις ΗΠΑ.

Kαι όλη αυτή την προσπάθεια αναμένεται να εκτοξεύσει το φετινό καλοκαίρι, αφού όπως ανακοινώθηκε διά στόματος του κομισάριου του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, περίπου το 40% των παικτών θα αναζητήσει νέα στέγη, νέα ομάδα, νέο συμβόλαιο στη μεταγραφική περίοδο. «Το αποτέλεσμα των τελευταίων συμφωνιών, όπως άκουσα, είναι το εξής: το 40% των παικτών μας θα είναι free agents αυτό το καλοκαίρι. Υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε νόμισμα. Κάποιοι θα πουν: “Θεέ μου, κοίτα όλη αυτήν την κινητικότητα”. Από την άλλη πλευρά, αυτή η κινητικότητα των παικτών μπορεί να είναι θετική για πολλές ομάδες». 

Ηδη, ομάδες όπως οι Νικς ή οι Κλίπερς, αποδέσμευσαν βαριά ονόματα όπως οι Κρίσταπς Πορζίνγκις και Τομπάιας Χάρις και ετοιμάζονται να βγουν την αγορά με γεμάτο πορτοφόλι και πολύ χώρο στο Salary Cap. Ποια ονόματα θα είναι free agents, μεταξύ άλλων, στο φινάλε του πρωταθλήματος; Κρατηθείτε: Κέβιν Ντουράντ (Ουόριορς), Καουάι Λέοναρντ (Ράπτορς), Κάιρι Ιρβινγκ (Σέλτικς), Κέμπα Ουόκερ (Χόρνετς), Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), Ντε Μάρκους Κάζινς (Ουόριορς), Τζίμι Μπάτλερ (Σίξερς), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ), Τομπάιας Χάρις (Σίξερς), Κρις Μίντλετον (Μπακς), Μαρκ Γκασόλ (Ράπτορς), Τζούλιος Ραντλ (Πέλικανς), Αλ Χόρφορντ (Σέλτικς), Ντι Αντρε Τζόρνταν (Νικς), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Πέισερς), Ντέρικ Ρόουζ (Τίμπεργουλβς), Γκόραν Ντράγκιτς (Χιτ), Τζέι Τζέι Ρέντικ (Σίξερς), Χάρισον Μπαρνς (Κινγκς), Μπρουκ Λόπεζ (Μπακς) κ.ά.

Αν οι περισσότεροι από αυτούς αλλάξουν «στρατόπεδο» (κάποιοι είναι restricted free agents –αν η τωρινή ομάδα τους κάνει την καλύτερη πρόταση τους κρατάει– και άλλοι unrestricted – ο παίκτης διαλέγει ανεξαρτήτως πρότασης), γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένα μεταγραφικό All Star Game θα προκαλέσει τεράστιες ανακατατάξεις και θα αλλάξει άρδην τον χάρτη του επόμενου πρωταθλήματος. Κι όλα αυτά, την ώρα που η εθνική των ΗΠΑ θα ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κίνα προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου και ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς θα βλέπουν –εκτός απροόπτου– τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τίθεται αντιμέτωπος της χώρας τους.

Οπως γίνεται κατανοητό, οι Αμερικανοί δεν μένουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους, αλλά πάντα αναζητούν τρόπους να γίνουν καλύτεροι, να ιντριγκάρουν το κοινό αλλά και τους παίκτες προκειμένου το ΝΒΑ να παραμένει στον «αφρό» του παγκόσμιου αθλητισμού. Καθόλου άσχημα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή