OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συλλογή Constellation της Omega είναι από τις πλέον κλασικές και αναγνωρίσιμες στο ευρύ κοινό. Το πρώτο μοντέλο Constellation παρουσιάστηκε το 1952, αν και γεννήθηκε περίπου τέσσερα χρόνια νωρίτερα, με αφορμή τον εορτασμό της 100ης Επετείου της μάρκας το 1948. Τότε η Omega είχε παρουσιάσει το πρώτο ρολόι χειρός με πιστοποίηση χρονομέτρου που ήταν εξοπλισμένο με αυτόματο μηχανισμό. Το Centenary (που σημαίνει Εκατονταετηρίδα), γνώρισε τόσο θερμή υποδοχή λόγω της υψηλής του ακρίβειας ώστε η ελβετική μάρκα αποφάσισε να στηρίξει επάνω του μία πλήρη συλλογή. Όταν λοιπόν παρουσιάστηκε η συλλογή Constellation ήταν η πρώτη οικογένεια ρολογιών της Omega που αποτελούνταν αποκλειστικά από πιστοποιημένα χρονόμετρα. Η εμφάνιση τους ήταν φυσικά αρκετά διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται φέτος. Όμως ακόμα και σήμερα, τα νέα μοντέλα Constellation διατηρούν αναλλοίωτα ορισμένα από τα αρχικά χαρακτηριστικά τους: τον κομψό σχεδιασμό, το καθαρό στρόγγυλο καντράν και την ύπαρξη ενός μικρού χρυσού αστεριού στο καντράν.

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-1

To πρωτότυπο OMEGA Constellation του 1952

Η νέα συλλογή Manhattan

Όταν αναφερόμαστε σε συλλογή δεν μιλάμε για μονοψήφιο αριθμό μοντέλων ούτε καν διψήφιο. 101 νέα γυναικεία Constellation παρουσίασε το 2018 η Omega! Κυκλοφορούν σε τρία μεγέθη κάσας 25 mm, 28 mm και 29 mm. Τα δύο πρώτα μεγέθη είναι εφοδιασμένα με quartz μηχανισμό ακριβείας, τον OMEGA Calibre 4061, ενώ τα μοντέλα των 29 mm φιλοξενούν έναν αυτόματο μηχανισμό τελευταίας γενιάς, τον OMEGA Master Chronometer Calibre 8700/8701. Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ρολόγια βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο ακριβείας, απόδοσης και αντοχής στα μαγνητικά πεδία σύμφωνα με τις προδιαγραφές του του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Μετρολογίας (METAS).

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-2

Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο, οι μηχανισμοί υπόκεινται πρώτα στους καθιερωμένους ελέγχους πιστοποίησης χρονομέτρων που ορίζει η Επίσημη Ελβετική Αρχή Ελέγχου Χρονομέτρων (COSC) και στη συνέχεια τόσο οι μηχανισμοί, όσο και τα ολοκληρωμένα ρολόγια υπόκεινται σε 8 ελέγχους Master Chronometer, μεταξύ αυτών και η έκθεση σε μαγνητικά πεδία των 15.000 gauss. Αυτός ο έλεγχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, εάν λάβουμε υπόψη μας τις δυνάμεις του μαγνητισμού που δεχόμαστε στην καθημερινή μας ζωή από αντικείμενα όπως είναι οι υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τα πιστολάκια για το στέγνωμα των μαλλιών και τα μαγνητικά κουμπώματα στις γυναικείες τσάντες.

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-3

OMEGA Constellation 25 mm από κίτρινο χρυσό 18Κ με quartz μηχανισμό

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-4

OMEGA Constellation 28 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με quartz μηχανισμό

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-5

OMEGA Constellation 29 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό Sedna 18K με αυτόματο μηχανισμό Master Chronometer

Οι επιλογές τόσο ως προς το μέταλλο της κάσας και του μπρασελέ όσο και ως προς το χρώμα/υλικό του καντράν είναι πολλές. Μπορεί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε χρυσό Sedna™ 18K, κίτρινο χρυσό 18K, ανοξείδωτο ατσάλι με χρυσό Sedna™ 18K, ανοξείδωτο ατσάλι με κίτρινο χρυσό 18K ή ανοξείδωτο ατσάλι.

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-6

OMEGA Constellation 28 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό Sedna 18K με quartz μηχανισμό

Όσον αφορά τα καντράν, είναι όλα το ένα ωραιότερο από το άλλο σε ματ μπλε, ματ καστανό καφέ, ματ σκούρο γκρι, ματ χρυσό σαμπανιζέ, ασημί με υφή σαν μετάξι, χρυσό σαμπανιζέ με υφή σαν μετάξι ή σκέτο ασημί.

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-7

OMEGA Constellation 29 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και κίτρινο χρυσό 18K με αυτόματο μηχανισμό Master Chronometer

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-8

OMEGA Constellation 29 mm από χρυσό Sedna 18K με μπλε ματ καντράν και αυτόματο μηχανισμό Master Chronometer

 

 

Γυναικεία υπόθεση

Για την Omega το Constellation είναι ένα πραγματικό κόσμημα στη μακρά ιστορία της στον τομέα των γυναικείων ρολογιών. Γενεές γυναικών από όλες τις χώρες του κόσμου και με διαφορετική κουλτούρα και τρόπο ζωής έχουν εκτιμήσει την ακρίβειά του και έχουν αγαπήσει την κομψότητα αυτού του ρολογιού, που ταιριάζει «γάντι» σε κάθε περίσταση. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα για τη δημιουργία της διαφημιστικής καμπάνιας για τη συλλογή Constellation το 2018, η Omega επέλεξε όχι μία, αλλά τέσσερις συναρπαστικές γυναίκες για να το αναδείξουν. Η Cindy Crawford, η Nicole Kidman, η Alessandra Ambrosio και η Liu Shishi, αντιπροσωπεύουν την κομψότητα και τα σαγηνευτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της συλλογής Constellation. Ωστόσο, όπως το κάθε ξεχωριστό μοντέλο της συλλογής, έτσι και αυτές οι τέσσερις πρέσβειρες της Omega, είναι μοναδικές και ταλαντούχες, η κάθε μία με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. 

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-9

Cindy Crawford

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-10

Nicole Kidman

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-11

Alessandra Ambrosio

OMEGA Constellation Manhattan – Στον αστερισμό της θηλυκότητας-12

Liu Shishi

Ο φωτογράφος μόδας Damon Baker τις φωτογράφησε, με φόντο ένα μινιμαλιστικό και κομψό σκηνικό: μία μοντέρνα ερμηνεία του ορίζοντα του Μανχάταν. Μαζί με το κόκκινο χρώμα της Omega, η χρωματική παλέτα κινείται ανάμεσα στο λευκό και το χρυσό, ακολουθώντας τα χαρακτηριστικά χρώματα της πρόσφατης έκθεσης “Her Time” της Omega, η οποία έχει περιοδεύσει σε πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι την Αγία Πετρούπολη.

Δείτε και το σχετικό video με τα νέα Constellation στον καρπό των τεσσάρων πανέμορφων γυναικών…

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή