ΗΠΑ-Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στο Ανόι ενόψει της δεύτερης συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ-Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στο Ανόι ενόψει της δεύτερης συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Βιετνάμ, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του, μεταδίδουν ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Δείτε σχετικά: Υποδοχή ροκ – σταρ για τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ (φωτογραφίες)

Το τρένο του βορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει στη Ντον Νταν. Ο Κιμ θα διανύσει τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με αυτοκινητομπή.

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει αύριο Τετάρτη και να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Ανόι αργότερα σήμερα.

Οι δυο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή