Η κατάθεση Στουρνάρα «καίει» τον Πολάκη για τη συνομιλία τους

Η κατάθεση Στουρνάρα «καίει» τον Πολάκη για τη συνομιλία τους

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό άκρα μυστικότητα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσήλθε στον εισαγγελέα και κατέθεσε για την υπόθεση της ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας κατά τη δίωρη κατάθεσή του στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαρκαντωνάκη που χειρίζεται την έρευνα, «καίει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στον οποίο και επιρρίπτει την ευθύνη της παράνομης καταγραφής της ιδιωτικής τους συνομιλίας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος φέρεται να κατέθεσε ότι ο Παύλος Πολάκης τού τηλεφώνησε στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί για την έρευνα που διατάχθηκε για το δάνειο που είχε πάρει από την Τράπεζα Αττικής και από την πρώτη στιγμή του δήλωσε (ο Πολάκης) ότι «τον γράφει» χωρίς να έχει σε καμία περίπτωση τη συναίνεσή του.

Στη συνέχεια της κατάθεσή του ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι το γεγονός της ηχογράφησης δεν αρνήθηκε αμέσως μόλις προέκυψε το όλο θέμα ο Παύλος Πολάκης, αλλά με καθυστέρηση  και όταν ήδη είχε γίνει η εισαγγελική παρέμβαση για αδίκημα που επισύρει ποινές ως και δέκα χρόνια κάθειρξη.

Ειδικότερα τα επιχειρήματα Στουρνάρα, όπως κατατέθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό, είναι τα εξής:

1. Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης του είπε ότι τον ηχογραφεί.

2. Η ηχογράφηση έγινε χωρίς την συναίνεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

3. Αν δεν είχε σκοπό να τον ηχογραφήσει θα τον καλούσε στο τριψήφιο όπως όλοι οι υπουργοί και στο οποίο δεν μπορεί να γίνει καταγραφή συνομιλίας.

4. Ο ίδιος ο Πολάκης δεν διέψευσε αμέσως την ηχογράφηση παρά μόνον μετά την πάροδο αρκετού χρόνου και πάντως, όταν είχε παρέμβει ο εισαγγελέας.

5. Και η ίδια η δημοσιοποίηση της συνομιλίας πείθει για την ηχογράφηση και την παράνομη καταγραφή καθώς είναι αδύνατον κάποιος να θυμάται λέξη προς λέξη μία συνομιλία.

6. Επιπλέον ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι έδωσε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα το περιεχόμενο της συνομιλίας από μνήμης.

Μετά την κατάθεση Στουρνάρα είναι βέβαιον ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού, διαδικασία που θα είναι μία ακόμα δύσκολη υπόθεση για τους κυβερνητικούς βουλευτές που θα κληθούν να αποφανθούν σχετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή