«Αλαλούμ» με το δεκαώροφο ξενοδοχείο της Φαλήρου – Ορίστηκε αυτοψία

«Αλαλούμ» με το δεκαώροφο ξενοδοχείο της Φαλήρου – Ορίστηκε αυτοψία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υπόθεση «αλαλούμ» αναδεικνύεται το ζήτημα του δεκαώροφου ξενοδοχείου στην οδό Φαλήρου 5, το οποίο αναμένεται να ελεγχθεί για τη νομιμότητα των οικοδομικών του αδειών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ οι ιδιοκτήτες του (τα αδέλφια Ευμορφίδη που ήταν παρόντες) δήλωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ότι το ξενοδοχείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει με γκρουπ τουριστών στις 15 Απριλίου.

Οι ιδιοκτήτες του έργου δηλώνουν ότι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε προκειμένου να πάρουν όλες τις οικοδομικές άδειες, ωστόσο κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι δεν ελέγχθηκαν άδειες και δεν κατατέθηκαν τα τελικά οικοδομικά σχέδια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων με ευθύνη, όπως φαίνεται, και υπηρεσιών του ΥΠΠΟ. Στην περίπτωση της Μισαραλιώτου το ΚΑΣ, ενώ άναψε το πράσινο φως, τώρα φαίνεται πως το ξανασκέφτεται.

Το Συμβούλιο σε μια μαραθώνια συνεδρίαση αποφάσισε τελικά να διενεργήσει αυτοψία στο ξενοδοχείο της Φαλήρου και στο οικόπεδο της οδού Μισαραλιώτου την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου, προκειμένου να επανεξετάσει τα δεδομένα των δύο υποθέσεων.

Η υπόθεση της Μισαραλιώτου ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία έχει λάβει μόνο την προέγκριση και όχι την τελική οικοδομική άδεια που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει εργασίες.

Το ΚΑΣ είχε γνωμοδοτήσει ομόφωνα πριν από μερικούς μήνες θετικά στην ανέγερση της πολυώροφης ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά το θέμα ετέθη ξανά υπό συζήτηση μετά την αίτηση θεραπείας που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής με το σκεπτικό ότι το νέο κτίριο αλλοιώνει το αισθητικό περιβάλλον της περιοχής.

Η απόφαση του ΚΑΣ ακολουθεί την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία προχωρεί στην προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στην περιοχή. Μάλιστα, το συμβούλιο ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για την περιοχή Μακρυγιάννη με επικεφαλής την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΚΑ (και μέλος του ΚΑΣ) Θεοδώρα Γαλάνη, με αντικείμενο την κατάρτιση πρότασης για τη θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης και περιορισμού του ύψους στα κτίρια που θα κατασκευάζονται στο μέλλον στην περιοχή.

Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του ξενοδοχείου στην οδό Φαλήρου 5, ενώ επιθεωρητές δόμησης θα ελέγξουν την ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή