«Οχι» από το δικαστικό συμβούλιο στην άδεια Κουφοντίνα

«Οχι» από το δικαστικό συμβούλιο στην άδεια Κουφοντίνα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την απόφαση, για πρώτη φορά, του δικαστικού συμβουλίου ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα λάβει άδεια από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου έχει μεταχθεί και κρατείται τους τελευταίους μήνες.

Το δικαστικό συμβούλιο στο οποίο προσέφυγε ο εισαγγελέας – ο πρώτος που αρνήθηκε την χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη και εκτελεστή της 17Ν-  υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αρνήθηκε την ικανοποίηση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα που είχε ζητήσει να βγει με άδεια, για έβδομη κατά σειρά φορά.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ( εκδόθηκε βούλευμα με αριθμό 37 του 2019 ) αποτελεί κόλαφο για την πρακτική των αλλεπάλληλων αδειών που είχαν χορηγηθεί από τα συμβούλια των φυλακών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, συμβούλια στα οποία μετέχουν ο εκάστοτε διευθυντής  των φυλακών, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας εισαγγελέας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα που προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο, ο οποίος αρνήθηκε την άδεια στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος να κάνει τα ίδια και ότι είναι αμετανόητος. Επιπλέον, ότι η βαριά καταδίκη του σε 11 φορές ισόβια δεν προσφέρεται για χορήγηση αδειών.

Αλλωστε την εξαίρεση των πολυισοβιτών από την χορήγηση αδειών είχε υποστηρίξει με σοβαρή αρθρογραφία που δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό Ποινική Δικαιοσύνη και ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή