Ντομπρόβσκις: Εγείρει ανησυχίες η πρόταση της Αθήνας για την α΄κατοικία

Ντομπρόβσκις: Εγείρει ανησυχίες η πρόταση της Αθήνας για την α΄κατοικία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπεύθυνος για το ευρώ, μίλησε για την δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση κάνοντας λόγο για «αργό ρυθμό υλοποίησης μεταρρυθμίσεων» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρή πολιτική βούληση, που θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Συγχρόνως, όπως, ανέφερε, η πρόταση των ελληνικών αρχών για τον νόμο Κατσέλη δεν είναι ακόμα ικανοποιητική.

«Η πρόταση των ελληνικών αρχών για ένα νέο σύστημα προστασίας της α΄ κατοικίας εγείρει ανησυχίες. Συμμεριζόμαστε πλήρως τον στόχο των ελληνικών αρχών να προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Ωστόσο, επί του παρόντος, η νομοθετική πρόταση έχει μεγάλο αριθμό σχεδιαστικών και τεχνικών λεπτομερειών που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι το σύστημα είναι πραγματικά προσωρινό, σωστά στοχοθετημένο, μπορεί να λειτουργήσει στο εγγύς μέλλον και να βελτιώσει την καλλιέργεια πληρωμών στην Ελλάδα με δεν προστατεύει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», ανέφερε.

«Είναι θετικό ότι η Ελλάδα θα πετύχει άνετα τους δημοσιονομικούς της στόχους. Είναι καλό σημάδι για τις αγορές και για την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Ντομπρόβσκις.  «Στις μεταρρυθμίσεις, η αξιολόγηση μας είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή συγκεκριμένων υποχρεώσεων που έπρεπε να γίνουν μέχρι το τέλος του 2018», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «ο ρυθμός υλοποίησης σε μερικούς τομείς είναι αργός και έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες σημαντικές μεταρρυθμίσεις, το οποίο είναι λυπηρό, αλλά διορθώνεται αν υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή