Ένα μουσείο για τον 20ó αιώνα

Ένα μουσείο για τον 20ó αιώνα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 20ός αιώνας αποτέλεσε μια περίοδο κοσμογονικών αλλαγών: η ύπαιθρος εγκαταλείφθηκε και οι πόλεις επεκτάθηκαν, ανακαλύφθηκαν θεραπείες για ασθένειες που θεωρούνταν ανίατες, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε θεαματικά, η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τέθηκε στο προσκήνιο.

Στον απολογισμό, προστέθηκαν επίσης δύο παγκόσμιοι πόλεμοι με εκατομμύρια θύματα, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές και δραματικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ένα μουσείο για τον 20ó αιώνα-1

Φωτογραφία: Alessandra Chemollo

Για όλους αυτούς τους λόγους το ίδρυμα Fondazione di Venezia δημιούργησε ένα μουσείο πολυμέσων, αφιερωμένο στα 100 χρόνια ιστορίας που συνέβαλαν καθοριστικά, εκτός των άλλων, στη διαμόρφωση της σύγχρονης εθνικής ταυτότητας των Ιταλών.

Το Museo del Novecento, η νέα σημαντική προσθήκη στην πολιτιστική παρακαταθήκη της Βενετίας, αποτελεί μέρος της αστικής ανάπλασης Μ9, ύψους 110 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στο Μestre από το αρχιτεκτονικό γραφείο Sauerbruch Hutton.

Το μεγαλειώδες έργο περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα επτά κτιρίων, που φιλοξενούν εμπορικές χρήσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικές δράσεις, κ.ά.

m9digital.it

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή