Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ασημένιο» μετάλλιο ο Μπανιώτης

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ασημένιο» μετάλλιο ο Μπανιώτης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης ήρθε από τον Κώστα Μπανιώτη. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, σε έναν τελικό ύψους όπου απέτυχαν κορυφαίοι άλτες. Είναι το πρώτο μετάλλιο του 33χρονου σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο πρωταθλητής από τη Θράκη ταξίδεψε στη Σκωτία με την τέταρτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες. Στον τελικό ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 2,18, όπου τα πέρασε με την πρώτη, για τα 2,22 χρειάστηκε δύο προσπάθειες και για τα 2,26 τρεις. Δοκίμασε στα 2,29, τα άφησε, και στη συνέχεια επιχείρησε στα 2,32 προκειμένου να κερδίσει το χρυσό, αλλά σε αυτό το ύψος δεν τα κατάφερε..

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) με 2,32. Ο πρωταθλητής μας μοιράστηκε το ασημένιο μετάλλιο με τον Αντρί Προτσένκο, ο οποίος πέρασε και αυτός τα 2,26.

«Ήταν το τελευταίο μου ευρωπαϊκό»

Με το ασημένιο μετάλλιο ολοκλήρωσε την καριέρα του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου ο Κώστας Μπανιώτης. Ο άλτης δήλωσε ότι η διοργάνωση της Γλασκώβης θα είναι η τελευταία του σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά κλειστού: «Ήταν το πέμπτο, και τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήθελα να το απολαύσω να το ζήσω. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε βήμα, βήμα. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά φέτος, με προετοιμασίες που μου επέτρεψαν να δουλέψω σωστά. Μπορέσαμε με ηρεμία και συγκέντρωση να πετύχουμε την κορύφωση σε αυτό το πρωτάθλημα», δήλωσε και αναφερόμενος στον τελικό του ύψους, πρόσθεσε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Σε μία τέτοια διοργάνωση δε σε ενδιαφέρει τόσο η επίδοση, αλλά η θέση. Στο Παρίσι πέρασα τα 2,32 μ. και ήμουν τέταρτος. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή μου σε τελικό Ευρωπαϊκού και το πρώτο μου μετάλλιο. Η χαρά σήμερα είναι διπλή για εμένα γιατί ο φίλος μου Ταμπέρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το άξιζε, γιατί ήταν ο καλύτερος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή